Yüksekova'da Kar Yağışı: 2 Köy 2 Mezra Yolu Kapalı

Yüksekova'da Kar Yağışı: 2 Köy 2 Mezra Yolu Kapalı

Hakkari ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini devam ettirirken il ve ilçeler dahilinde 7 köy 14 mezra yolu ulaşıma kapandı. Gün içerisinde il özel idare ekipleri başlattıkları çalışma ile yollar açılırken...

Hakkari ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini devam ettirirken il ve ilçeler dahilinde 7 köy 14 mezra yolu ulaşıma kapandı. Gün içerisinde il özel idare ekipleri başlattıkları çalışma ile yollar açılırken kapalı kalan 2 köy ile 2 mezra yolu kaldı. Yüksekova trafik şubesi ekipleri ise denetimleri artırdı. Sürücüler kar yağışı ve kayganlaşan yollar konusunda uyarıldı.

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "22 Kasım 2014 tarihinde Hakkâri’de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde 7 köy ve 14 mezra yolu ulaşıma kapanmıştı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ulaşıma kapanan 7 köy yolundan 5’i, 14 mezra yolundan ise 12’si yeniden ulaşıma açılmış olup, ilimiz genelinde kapalı bulunan 2 köy ve 2 mezra yolunun da yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca Yüksekova trafik şubesi ekipleri ise Yüksekova girişinde denetimleri artırdı. Sürücüler kar yağışı ve kayganlaşan yollar konusunda uyardı. Karayolları ekiplerine ait araçlar ise hazır kıta bekletildi. Olası bir acil durumda müdahaleler için teyakkuzda. Kar yağışı ile ova beyaza bürünürken dağların eteklerinde bulunan köyler ise sisten kayboldu."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.