Ytü'nde Yılın En İyi Sanat Yönetmenlerine Ödül

Ytü'nde Yılın En İyi Sanat Yönetmenlerine Ödül

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Sanat Sempozyumu’nda yılın en iyi sanat yönetmenleri açıklandı. Plastik ve sahne sanatları ile masaüstü yayıncılık dallarında verilen ödülleri kazanan sanat...

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Sanat Sempozyumu’nda yılın en iyi sanat yönetmenleri açıklandı. Plastik ve sahne sanatları ile masaüstü yayıncılık dallarında verilen ödülleri kazanan sanat yönetmenleri ödüllerine Rektör Prof. Dr. İsamil Yüksek'in elinden aldı.

YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesinin düzenlediği organizasyon sanatı yöneten insanların bir araya getirilmesi anlamında önemli bir girişime imza attı. Sergi, konser ve atölye çalışmaları ile festival havasını andıran etkinliğe dönüşen sempozyuma katılanlar ‘sanatı yönetmek’ teması etrafında yapılan çalışmaları değerlendirme imkânı buldu. Üniversitenin Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışına YTÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek, YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Sağer, akademisyenler ve sanatçılar katıldı.

Sanat camiası temsilcilerine seslenen Rektör Yüksek, sanat yönetimi beraberliğinin yürütülen bilimsel araştırmalar ile sürekli bilgi üreterek kültür, sanat ve ekonomi alanında toplumu eğiten ve ihtiyaçlara uygun teknolojik ve bilimsel gelişmeyi destekleyen bir yapıya dönüştüğünü ifade etti. Yüksek, “Günümüzde sanata yönelik toplumsal talebin giderek artması ve bu talebe çeşitli kurumsal yapılanmalar, organizasyonlar ve etkinliklerde profesyonel bir şekilde yanıt verilmesi zorunluluğu Sanat Yönetimi’nin bir meslek alanı olarak doğmasına ve öneminin giderek artmasına neden olmuştur.” dedi.

YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Sağer de, fakülte olarak kurulduğu günden bu yana sanatla ilgili disiplinler arası eğitim vermeyi amaçladığını belirterek “Batı ile Anadolu’nun kültürünü sentezleyebilen, bilgili, bilimsel araştırmaya açık, sanat disiplini ile donanımlı, modern ve çağdaş anlayışları takip edebilen bireyler yetiştirmek yine en büyük hedefimizdir.” diye konuştu.

YILIN EN İYİ SANAT YÖNETMENLERİNE ÖDÜL

Organizasyonun en dikkat çeken bölümlerinden biri de yılın en başarılı sanat yönetmenlerinin ödüllendirilmesi oldu. Üç kategoride verilen ödüllerde sahne sanatları alanında ünlü orkestra şefi Orhan Şallıel en iyi sanat yönetmeni seçilirken, plastik sanatlar alanında ünlü küratör Selen Ansen, birinciliğe layık görüldü. Masaüstü yayıncılıkta ise Mustafa Ziya Ülkenciler yılın en iyisi ünvanını aldı. Yönetmenler ödüllerini Rektör Yüksek’in elinden aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.