Ysk Başkanı Güven: Seçimden Sonraki Aşamada Anayasa Ysk’ya Görev Vermemiştir

Ysk Başkanı Güven: Seçimden Sonraki Aşamada Anayasa Ysk’ya Görev Vermemiştir

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığının düşüp düşmediği ile ilgili olarak, “Seçimin tamamlanmasından sonraki aşamada ise Anayasa YSK’ya herhangi bir görev vermemiştir.”...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığının düşüp düşmediği ile ilgili olarak, “Seçimin tamamlanmasından sonraki aşamada ise Anayasa YSK’ya herhangi bir görev vermemiştir.” dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, 10 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi kesin sonuçlarını açıkladı. 12. cumhurbaşkanını doğrudan milletin seçtiğini hatırlatan Güven, “Buna göre ilk defa milletimizin doğrudan katılımı ile yapılan cumhurbaşkanı seçimi sonunda sayın Recep Tayyip Erdoğan 12. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Kesin sonuç tutanakları cumhurbaşkanlığı makamına arz olunup Resmi Gazete’de de yayımlanacaktır. 6271 sayılı kanunun 20 ve 21. maddeleri gereğince kesin sonuçlar ile Erdoğan seçildiğine ilişkin mazbata, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı sayın Cemil Çiçek’e biraz sonra gönderilecektir.” dedi.

"Başbakan’ın milletvekilliği ve AK Parti genel başkanlığı sona erdi mi?" sorusuna Güven, şu şekilde cevap verdi: “Anayasa'nın 79. maddesinde seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma görevi YSK için düzenlenmiştir. Anayasa'nın 79. maddesinde de belirtildiği gibi seçimin başlamasından bitimine kadardır. YSK milyonlarca insanın katkıları ile bu görevini tamamlamıştır. Emeğine geçen herkese teşekkür ediyorum. Seçimin tamamlanmasından sonraki aşamada ise anayasa YSK’ya herhangi bir görev vermemiştir.” Güven, basın toplantısı sonunda TBMM’ye gönderilecek olan mazbatayı gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.