Yozgat’ta Su Sıkıntısı Vatandaşların Tepkisini Çekiyor

Yozgat’ta Su Sıkıntısı Vatandaşların Tepkisini Çekiyor

Yozgat’ta yaşanan kuraklıktan dolayı sular azalırken bunun yanında içme suyu şehir şebekesinde son bir aydır meydana gelen arızalar nedeniyle yaşanan su sıkıntıları vatandaşın tepkisini çekiyor. Bidonlarla uzak çeşmelerden evlerine su...

Yozgat’ta yaşanan kuraklıktan dolayı sular azalırken bunun yanında içme suyu şehir şebekesinde son bir aydır meydana gelen arızalar nedeniyle yaşanan su sıkıntıları vatandaşın tepkisini çekiyor. Bidonlarla uzak çeşmelerden evlerine su taşıyan vatandaşlar su sorununa köklü çözüm üretilmesini istiyor.

Yılmaz Kılıç, isimli vatandaş, son günlerde yaşanan su kesintisi nedeniyle bidonlarla su çekerek evin su ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, “Yaşanan su kesintisi sebebiyle evin su ihtiyacını çeşmelerden bidonlarla su çekerek gidermeye çalışıyoruz. Yaz günü su kesintisine gidilmesi bizi canımızdan bezdirdi. Çocukların banyo ihtiyacı, bulaşık derken sabah akşam su taşıyoruz.” dedi.

Rukiye Yoldaş’ta aynı ifadeleri kullanarak, su sıkıntısının biran önce giderilmesini istedi. Yoldaş, “Yaklaşık bir aydır su sıkıntısı yaşıyoruz. Ara sıra su veriyorlar fakat o da basınçlı olmadığı için şofbeni dahi çalıştırmıyor. Çeşmelerden getirdiğimiz suları bile tasarruflu kullanıyoruz ki çeşmelerde yarım saat su sırası beklemeyelim. Ben 30 yıldırdım Yozgat’tayım ilk defa böyle bir su skıntısı yaşıyorum."diye tepkisini dile getirdi.

Yozgat Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ali Şahin, şehir merkezinde yaşanan su kesintilerinin şebeke arızalarından kaynaklandığını belirtti. Şahin, "Su şebekesinin ana borularında yenileme çalışması başlattık. Yaklaşık 30 yıllık olan 4 kilometrelik bölümün yapımına başlandı. Şu an için eski şebekeden arızaları gidererek şehre su veriyoruz. Yaklaşık 4 kilometre çelik borularla yeni bir hat çekerek sıkıntıyı aşmış olacağız. Yapımı tamamlanan Cemil Çiçek Barajından gelecek olan içme suyunu ilkbaharla birlikte şehre vermeye başladığımızda ise sorun tamamen çözülecek." dedi.

Yozgat şehir içme suyunun karşılandığı Arapseyfi bölgesinde su araştırmalarının devam ettiğini söyleyen Şahin, "Bu yıl içerisinde 65 litre / saniye debiye sahip yeni su bağlantısı yaptık. Normal şartlarda şehrimizde su sıkıntısı bulunmuyor. Ancak şebekelerdeki arızalar sebebiyle sıkıntı çekiyoruz. Bunun yanında vatandaşımızın da suyu tasarruflu kullanmasını istiyoruz. İnşallah arızaların sık yaşandığı bölümde yapacağımız yenilemeden sonra su kesintisi yapmayacağız. Su kesintileri en fazla yarım gün olacak." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.