Yozgat'ta Ormanlık Alanlar Gençleştiriliyor

Yozgat'ta Ormanlık Alanlar Gençleştiriliyor

Yozgat'ta bu yıl çeşitli nedenlere bağlı olarak vasfını yitiren 2 bin 600 hektar ormanlık alanın yeniden orman vasfına kavuşturulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.Orman veya orman fonksiyonlarını yerine getirebilecek yapıda olan, ancak...

Yozgat'ta bu yıl çeşitli nedenlere bağlı olarak vasfını yitiren 2 bin 600 hektar ormanlık alanın yeniden orman vasfına kavuşturulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Orman veya orman fonksiyonlarını yerine getirebilecek yapıda olan, ancak çeşitli nedenlerle doğal yapısı zarar görmüş 'bozuk orman alanı' vasfındaki 78 bin 241 hektar ormanlık alanda rehabilitasyon ve gençleştirme çalışmaları yapılıyor. Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, bu yıl Yozgat'ta 2 bin 600 hektara ormanlık alanda rehabilitasyon çalışması yapılmasının planlandığını, çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. bin 950 hektar alanda toprak muhafaza tesisinin programa dahil edildiğini kaydeden Kara, ''Toprak muhafaza bakım programlarımızda da 6 bin 300 hektar alan bulunuyor. Bu kapsamda ot alımı ve çapa işlemleri de devam etmektedir.'' dedi.

Yozgat'ta ormanlık alanların rehabilitasyonu ve gençleştirilmesi çalışmaları kapsamında yürütülen çalışmalara katılan orman köylüleri, yaptıkları çalışmalara karşılık aldıkları ücretlerle ek gelir elde ediyor. Ormanda çalışan köylülerden Abdi Küçükakça, ormanlık alanlarda yürütülen rehabilitasyon ve gençleştirme çalışmaları kapsamında belirlenen ağaçların kesilerek, işlendiğini söyledi. Küçükakça, ''Biz Orman Müdürlüğü tarafından belirlenen ağaçları kesip, belirlenen alanlarda istifliyoruz. Daha sonra bu ağaçlar maden direği, tomruk, tel direği, kereste olarak işlenip, piyasaya satılıyor.'' diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.