Yozgat'ta Bilal Şahin Mahallesi'ndeki İkiz Kuleler Yıkıldı

Yozgat'ta Bilal Şahin Mahallesi'ndeki İkiz Kuleler Yıkıldı

Yozgat’ta Bilal Şahin Mahallesi girişine hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan ikiz kuleler belediye tarafından yıkıldı.Yozgat Eski Karayolları karşısında 3 yıl önce hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan...

Yozgat’ta Bilal Şahin Mahallesi girişine hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan ikiz kuleler belediye tarafından yıkıldı.

Yozgat Eski Karayolları karşısında 3 yıl önce hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan kuleler, yol genişletme çalışması kapsamında belediye tarafından yıkıldı. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, kulelerin yıkılma sebebinin Kentpark yönüne gidişte yol genişletme çalışması sebebiyle yıkıldığını söyledi.

Arslan, “Sağ kısımdaki kulede ise daha önce kuleleri bağlayan kemerlerin yıkılmasından dolayı kulede çökme ve kayma meydana gelmişti. Kulenin alt kısımlarında oturan vatandaşların şikayetleri üzerine belediye teknik ekiplerimiz inceleme yaptı ve kulenin kayması sebebiyle encümen tarafından yıkım kararı alındı. Ayrıca o bölgedeki inşaatlardan dolayı ağır tonajlı araçların geçmesi kulenin çökmesini ve kaymasını tetikliyordu. Kulelerin olduğu kısımda bir okulumuz bulunuyor ve 500’ün üzerinde öğrenci bulunuyor. Kulenin çökmesi halinde büyük tehlike oluşturacaktı. Kulenin çökmesi halinde oluşabilecek can ve mal kaybında kimse hesap veremez. Bu sebeple risk altına girmeden ve okullar açılmadan kuleler kaldırıldı. Şahsım ve belediye olarak Hayırsever İş Adamı Bilal Şahin ile hiçbir sorunumuz bulunmamaktadır. Bu kulelerin yıkılmasının tek sebebi yol genişletme çalışması, sağdaki kulenin ise kayması ve evler için tehlike oluşturmasıdır.” dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’da, Lise Caddesi'nden Kentpark’a kadar olan kısımda yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Toprak Mahsulleri Ofisi, Eski Karayolları önü ve şimdi de Valilik Konutu önünde genişletme çalışmaları sürüyor. Valilik konutu önündeki bahçe duvarı yıkılıp, geriye çekilecek. Eski SGK binasının yıkım kararı var ve orası da yıkılacak. Ancak binada oturan kiracı binayı boşaltmadığı için bina yıkılamıyor. Binanın yıkılmaması Yozgat'a iki sene kaybettirdi. Binayı alan yatırımcı ise kiracı çıkmadığı için binada çalışma yapamıyor ve burada çalışması gereken en az 30-40 kişi istihdamdan mahrum bırakılmış oluyor. Bu bina sahibine teslim edilse modern bir bina yapılacak, ilçelerden insanlar buraya gelecek. Biz, biran önce binanın boşaltılmasını bekliyoruz. Aksi takdirde yol genişletme çalışması buraya takılmış olacak.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.