Yozgat Pmyo, 404 Öğrenci Yeni Eğitim Dönemine Başladı

Yozgat Pmyo, 404 Öğrenci Yeni Eğitim Dönemine Başladı

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2014-2015 eğitim öğretim dönemine 404 öğrenci ile başladı. Yozgat PMYO'da yeni eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen törende açılış...

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 2014-2015 eğitim öğretim dönemine 404 öğrenci ile başladı.

Yozgat PMYO'da yeni eğitim öğretim yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen törende açılış konuşması yapan Yozgat PMYO Müdürü Şaban Kütükoğlu, 1997 yılında eğitime başlayan okulun bu zamana kadar 4 bin 750 polisi mezun ettiğini söyledi. Bu yıl 142 birinci sınıf, 262 ikinci sınıf olmak üzere toplam 404 öğrenci ile eğitim öğretim yılına başladıklarını ifade eden Kütükoğlu, halkın huzur, güven ve asayişini sağlamanın polisin en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtti. Kütükoğlu, "Emniyet teşkilatımız kuruluşundan günümüze kadar üzerine düşen görevi başarı ile yerine getirmiş olup, asayiş konusunda en son teknolojiyi yakından izleyerek, sürekli kendini yenilemiş ve bugün bu modern teknolojileri kullanarak, görev yapar hale gelmiştir." dedi.

Çok hassas ve önemli görevler yapan polisin Anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetkiler ile milletten aldığı güç ile görevini yaptığını vurgulayan Kütükoğlu, "Okulumuz kurulduğu 1997 yılından bu yana 4 bin 750 öğrencimiz mezun olmuş ve emniyet teşkilatında yerini almıştır. Okulumuzun, inşaatı tamamlanmak üzere olan ek tesislerle birlikte gelişen teknoloji ve şartlara ayak uydurarak daha güçlü fiziksel şartlarla kapasitesi 500'den, bin öğrenciye çıkarılacaktır." diye konuştu.

Vali Abdulkadir Yazıcı’da yaptığı konuşmada, her eğitim ve öğretim yılının başlangıcının ciddi bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak öğrencilerden yeni eğitim yılına iyi başlamalarını istedi. Polis adaylarının Yozgat için ayrı ve güzel bir değer olduğunu belirten Yazıcı, "Cumartesi, pazar günleri sizlerin mümkünse kıyafetlerinizle Yozgat caddelerinde, Yozgat mekânlarında görünmenizi istiyorum. Bir üniversite öğrencisi gibi değil, polis okulu öğrencisi. Daha disiplinli, daha sorumludurlar. Kendilerinin saydığı, sevdiği yanlarında hocaları vardır. Üniforma ile gezeceksiniz, sizlerin hata yapma şansı olamayacak. Sizlerin yolda yürürken rast gele yürüme hakkı olmayacak. Sizlerin tespih, sigara, ıslık, sağa sola rast gele bakma lüksünüz de olmayacak. Çünkü üzerinizde taşıdığınız üniformanın bir zorunluluğu olacak." diye konuştu.

Polislerin önleyici kolluk vazifeleri ile toplumun güzelleşmesine katkı sağlayacağını söyleyen Vali Yazıcı, "Toplumda bir takım yaraların büyümemesine vesile olacaksınız. Toplumda baş göstermeye çalışan bir takım unsurların daha büyümeden, gelişmeden yok edilmesini sağlayacaksınız. Toplumun huzurunu sağlayacaksınız. Sizler toplumun huzurunu sağladığınız ölçüde toplum ahlaklı edepli ve yaşanılabilir bir halde olacak. Sizler burada değerli, tecrübeli, ahlaklı ve faziletli öğretim elemanlarımızla inşallah en güzel şekilde eğitim alacaksınız. Toprağı mukaddes, insanı sağlam olan Yozgat’ta milli ve manevi değerlerine sarılmaya hayret eden bu memleketin güzel yöresinde ve Türkiye’nin en orta noktasında sizlerin burada alacağı maddi ve manevi terbiye ile inşallah Türkiye’de ki polis okulları içerisinde örnek ve güzel bir noktada olacaksınız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okulda açılış dersi, Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yunus Özger tarafından verildi. İlk dersin ardında protokol öğrenciler öğle yemeği yedi. Tören kurban kesiminin ardından sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.