Yolu 13 Saat Ulaşıma Kapatan Şoförler Eylemlerini Şartlı Olarak Bitirdi

Yolu 13 Saat Ulaşıma Kapatan Şoförler Eylemlerini Şartlı Olarak Bitirdi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, akaryakıt taşımacılığı izin belgesi verilmediğini gerekçe göstererek Silopi-Cizre karayolunu 13 saat ulaşıma kapatan tanker şoförleri şartlı olarak 10 gün eylemlerine ara verdi. Yolu dün öğle saatlerinden...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, akaryakıt taşımacılığı izin belgesi verilmediğini gerekçe göstererek Silopi-Cizre karayolunu 13 saat ulaşıma kapatan tanker şoförleri şartlı olarak 10 gün eylemlerine ara verdi.

Yolu dün öğle saatlerinden itibaren kapatan tanker şoförleri ile Silopi Kaymakam Suat Demirci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı ve Şırnak eski İl Müftüsü Abdullah Kaplan görüştü. İkna çabalarına rağmen eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirten şoförler, kara yolunda oturma eylemine başladı.

Tanker şoförleri eylemlerini sürdürme kararı alınca bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay bölgesinde 2 TOMA aracı da hazır bulundu. Şoförlerin yolu tehlikeli madde dolu olan tankerlerle kapatması sebebiyle polis ve jandarma ekipleri olası bir patlamaya karşı eyleme müdahale edemedi. Eylem nedeniyle yolların ulaşıma kapalı yüzünden yolda uzun kuyruklar oluştu. Bazı araçlar da çevre köyler üzerinden yollarına devam etmek zorunda kaldı.

Yolun ulaşıma açılması için Silopi Kaymakamı Suat Demirci, şoförler arasında temsilci seçilen 3 kişi ile görüştü. Görüşmede olumlu sonuçlar çıktı. 13 saat devam eden eylem şartlı olarak sonlandırıldı. Ancak tanker şoförleri istedikleri izin belgeleri verilmemesi durumunda eylemi 10 gün sonra tekrar başlatacaklarını ifade etti.

Kaymakamla görüşen temsilcilerden Mehmet Ali Nayır, “Eylemlerimizi Silopi Kaymakamı ve Tugay Komutanı ile oturduk konuştuk. Ayın 13’ne kadar yani 10 günlük bir süre tanıdık onlara. Bizim yaptığımız eylem demokratik bir eylemdir ve bunun için de herhangi bir zorlukla da karşı karşıya gelmedik. Kaymakamla görüştük ve bunun sonucunda bu karara vardık. Onlara 10 günlük bir süre tanıdık. Onlar da bu 10 günlük süre zarfında durumu üstlerine bildirecekler. 10 gün içinde sorunlar çözüme varıldı varıldı. Varılmadığı takdirde ayın 13’ünde eylemimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.