'Yolsuzluk Ve Hırsızlığın Olduğunu Söyleyen Herkes Parelelci Damgası Yiyor'

'Yolsuzluk Ve Hırsızlığın Olduğunu Söyleyen Herkes Parelelci Damgası Yiyor'

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, gündeme ilişkin konuları değerlendirerek AK Parti hükumetini sert bir dille eleştirdi. İktidardakilerin 17 ve 25 Aralıkta yapılan operasyonları sadece örtbas etmek için, paralel yapı söylemleri...

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, gündeme ilişkin konuları değerlendirerek AK Parti hükumetini sert bir dille eleştirdi. İktidardakilerin 17 ve 25 Aralıkta yapılan operasyonları sadece örtbas etmek için, paralel yapı söylemleri ile aklanmaya çalıştığını vurgulayan Fırat, "Büyük bir yolsuzluk var ortada. Bunu neden inkar ediyorsunuz. Paralel yapı söylemleri sadece yolsuzluk ve hırsızlık olaylarını kapatma çabasıdır. İnsanlar yolsuzluk ve hırsızlık olaylarına değinince hemen parelelci damgası vuruluyor. Yolsuzluğa, rüşvete, ahlaksızlığa karşı çıkan herkese paralel damgası vuruluyor. Bir hırsızlığın olduğu var mı? Evet var. Ortada deliller var. 4 bakan istifa ediyor, çocukları içeri alınıyor. Bu hırsızlık ve rüşvet olayı bürokratın en üst katı ve en alt tabakasına kadar yerleşmiş." dedi.

Türkiye'nin AK Parti Hükumeti döneminde dış siyasette iflas ettiğini ve komşu ülkelerle ciddi anlamda sorun yaşadığının altını çizen Fırat, “Önce Suriye ile daha sonra da etrafımızdaki bütün İslam Ülkeleri ile ilişkilerimiz kesilmiş. Tamamen düşman haline gelmiştir. Hatırlarsak bugün ki Cumhurbaşkanı biz komşularımızla sıfır sorun yaşayacağız. Ama bugün baktığımızda bizim tek bir komşumuz ile ticari ve siyasi ilişkimiz yok, her şey kötü ve ortalık kan gölüne dönmüş. Bizim için iyi olan bir durum değil. Türkiye'nin dış siyasi durumu hiç iyi değil. Çünkü siyasi ilişkilerini İslami değerler üzerine oturtmayan bir iktidar, Kopenhag kriterlerini kendine ilke alarak dış siyasetini ona göre oluşturursa sorun yaşayacaktır ve yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dışarıdan alınan talimatlarla yönetildiğini savunan Fırat, şöyle devam etti: “Bugün yenilikten, çağ atlamaktan ve hele hele medeniyetten bahseden bir ülke, bu iktidar maalesef dışarıdan gelen talimatlarla kendi siyasetini belirlemekte. İç siyasetini de buna mahkum etmektedir. Doğu ve Güneydoğu’da bunca olay varken bunca problem varken, 3 yıldır bir süreç başlattılar ve içi boş bir süreçten bahsediyoruz. Olaylar oluyor gelişiyor ve arkasından bu süreç yine gündeme geliyor. Bütün bunlar sadece bir oyalama taktiğidir biz bunu başından beri söylüyoruz. Eğer gerçekten varsa bir barış süreci bunun için doldurun ve halkı inandırın. Bu ülkedeki 77 milyon insan bu iktidarın ne yaptığını bilmeli ve yapılanlara dahil edilmeli diye düşünüyorum. Türkiye’deki gidişat eğitim, siyasi ve ekonomi anlamında sıkıntıya gidiyor. Bu gidişat Doğu ve Güneydoğudaki insanlarımızın yaşantısını esaret altına almış. Kendi ekonomisini düşünemez hale gelmiş günübirlik geçinmeye çalışıyor.” diye konuştu.

“HIRSIZLIK YAPAN, YOLSUZLUK YAPAN BU ÜLKEDE GARİBANIN HAKKINI YİYENİN CANI OKUNMALI”

Doğu ve Güneydoğu’da binlerce gencin işsiz olduğuna dikkati çeken Fırat, şunları kaydetti: “Bu kadar fakirlik yoksulluk ve işsizlik varken AK Parti gidip Ankara'nın en güzel yerinde bütün yeşil alanı katlederek burada Ak Saray isminde bir bina yapıyor. Maliyeti korkunç bir rakam 1 milyar 370 milyon lira bu ne ya, böyle bir şey olamaz. Bugün siz bu parayı gerçekten insanların istihdamı için harcarsanız Doğu’da Güney Doğu’da hatta Batı’da işsizlerin olması mümkün değildir. Aynı şekilde devletin üst düzey yöneticilerine araç kiralanıyor ve bu araçlara ödenen para 400 katrilyon ödeniyor. Bu paraya dünyanın aracı alınır bu ülkeye böyle bir şey olabilir mi? Bu hükmet 13 yıldır bu ülkenin başına karabasan gibi çökmüş. Ve bütün insanları karanlığa ve uçuruma götürmektedir. Yeni Türkiye deniliyor ama 10 gündür Karaman’da göçük altında kalan işçiler bulunamıyor. Bu nasıl yeni Türkiye anlayışı neden bu işçiler hala bulunamadı. Demek ki devlet yetersiz kalıyor. Biz hep diyoruz hırsızlık yapan, yolsuzluk yapan bu ülkede garibanın hakkını yiyenin canı okunmalıdır.”

“BÜYÜK BİR YOLSUZLUK VAR ORTADA BUNU NEDEN İNKAR EDİYORSUNUZ”

Fırat, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına da değinerek konuşmasını şöyle tamamladı: “17 Aralık ile 25 Aralıkta yapılan operasyonları sadece örtbas etmek için, paralel yapı söylemleri ile aklanmaya çalışılıyor. Büyük bir yolsuzluk var ortada bunu neden inkar ediyorsunuz. Paralel yapı söylemleri sadece yolsuzluk ve hırsızlık olaylarını kapatma çabasıdır. İnsanlar yolsuzluk ve hırsızlık olaylarına değinince hemen parelelci damgası vuruluyor. Yolsuzluğa, rüşvete, ahlaksızlığa karşı çıkan herkese paralel damgası vuruluyor. Bir hırsızlığın olduğu var mı? Evet var. Ortada deliller var. 4 bakan istifa ediyor, çocukları içeri alınıyor. Bu hırsızlık ve rüşvet olayı bürokratın en üst katı ve en alt tabakasına kadar yerleşmiş. Bu ülkede bu tür olaylardan bahsetmek artık zor oldu. Çünkü konuştuğunuz anda parelelci oluyorsunuz. Demokrasiyi AK Parti'nin gölgesinde yaşıyoruz. Onların istediği kadar demokrasiyi yaşıyoruz. Eğer siz hayatın merkezine Allah korkusunu kul hakkı korkusunu yerleştirirseniz 6-7 Ekim olayları bir daha yaşanmaz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin arasında bir İslam bağı olsaydı bu tür sorunlar yaşanmazdı.”

Saadet Partisi olarak bu tür konuları sürekli gündeme getireceklerini belirten Fırat, kimsenin kendilerini susturamayacağını da sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.