Yolsuzluğun Kapatılmasına Siyah Çelenkli Protesto

Yolsuzluğun Kapatılmasına Siyah Çelenkli Protesto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17 - 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakarak protesto etti. CHP Samsun İl Teşkilatı da adliye binasına gelerek 'Adaletin Kara...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17 - 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakarak protesto etti. CHP Samsun İl Teşkilatı da adliye binasına gelerek 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelenk bıraktı.

    Samsun Adliyesi önünde toplanan CHP’liler adına üzerinde 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelengi İl Başkanı Mehmet Atalay bıraktı. Daha sonra basın açıklaması yapan Atalay, soruşturmaya takipsizlik verilmesiyle trajikomik bir olayla karşı karşıya olduklarını ve Türkiye’de hırsızlığın meşru hale getirildiğini söyledi.

    "BAKANLAR İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDI"

    17 Aralık’ta yaşananları hatırlatarak konuşmasına başlayan İl Başkanı Mehmet Atalay, "Bugün buraya bugünü 'Adaletin Kara Günü' olarak ilan etmek için geldik. 17 Aralık 2013 tarihinde Türkiye, belki kendi beklide dünya tarihinin en büyük yolsuzluğuyla uyandı. Verilen rakamlara göre belirlenen yolsuzluğun boyutu 87 milyar Euro’ydu. Sadece bir kamu bankasının genel müdürünün evindeki ayakkabı kutularından hatırlayalım 4,5 milyon dolar para çıkmıştı. Bir bakanın oğlunun evinde 7 çelik kasa ve para sayma makinesi bulunmuştu. Daha 10 ay oldu unutmayalım. 4 bakan vardı ve istifa etmek zorunda kaldı. Hatta bu bakanlardan bir tanesi her şeyi Başbakan'ın talimatıyla yaptık demişti. Bir bakana 700 bin liralık saat verilmişti rüşvet olarak. Bu yaşananlara tüm Türkiye şahit olmuştu. Peki ya sonra ne oldu? Fezlekeleri bir müddet Meclis'e göndermediler. Soruşturmaları yürüten ne kadar hakim, savcı ve emniyet mensubu varsa hepsini görevlerinden alarak hatta hapse attılar." dedi.

    "RÜŞVET 'HEDİYE' OLARAK KABUL EDİLDİ"

    "En son soruşturma yürüyordu ve öğrendik ki geçtiğimiz günlerde takipsizlik kararı verildi" diyen Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama bizi daha da yaralayan İranlı iş adamının verdiği rüşvetler 'hediye' olarak kabul edildi. Daha da işler acısı olan yapıklarıyla Türkiye’nin cari açığının kapatılmasında katkı sağladığı söylendi. Trajikomik bir olayla karşı karşıyayız. Arkadaşlar bu nasıl hukuk devleti, bu nasıl adaletin hukukun üstünlüğü. Hırsızlık meşru hale mi geldi? Diyorlar ki bu hükümete karşı yapılan bir darbeydi. Her şeyde yaptıkları gibi şimdi de paralelin bir operasyonuydu diyorlar. Biz bu soruşturmayı açanların yürütenlerin hakimlerin, savcıların ve emniyet mensuplarının kim olduğunu bilmiyoruz ilgilenmiyoruz da. Bizim ilgilendiğimiz bölüm bütün bu soruşturmanın bütün bir şekilde yasal olarak yürütülmüş olması. Ama maalesef demokrasi olduğu söylenen ülkemizde ‘hırsızlık meşru hale getirildi’ Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki; 17-25 Aralık hırsızlar haftası ilan edilsin. Ben de onun izniyle diyorum ki; öyle bir hırsızlar haftası ilan etsek bu ülkede başkalarına hafta kalmaz."

    Basın açıklamasının ardından CHP’li grup, bir süre alkış yaptıktan sonra adliye önünden olaysız bir şekilde ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.