Yollarını Baykan açtı

Yollarını Baykan açtı

TFFnin yönetiminde ve kurullarında 5 Konyalının görev alması sevinçle karşılanırken, bu görevlendirilmelerde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan faktörü önemli bir rol oynadı

Yıldırım Demirören yönetiminin göreve gelmesinden sonra, Türkiye Futbol Federasyonu’nun atamasını yaptığı kurullarda Konya’dan da 5 ismin görev alması spor camiasında sevinçle karşılanırken, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan faktörünün bu atamalarda önemli bir rol oynadığı gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi.
Halit Fahri Gültekin’in  başkanlığındaki Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda, Konyaspor eski yöneticilerinden Avukat Memduh Oğuz’un ismi 1.sıra üyesi olarak PFDK yönetimine yazılması, Konya için bir artı olurken,  Avukat Engin Tuzcuoğlu başkanlığında oluşturulan Tahkim Kurulu’nda ise yine Konyaspor eski yöneticilerinden Avukat Celal Candan’ın da 1. sıra yedek yönetici olarak yer alması sevinçle karşılandı.  Amatör Futbol Disiplin Kurulu yönetiminde  Mehmet Demirel’in, yedek listede ise Abdurrahman Akif Kırışık’ın yer alması Konya’nın spordaki çıtasının yükselmesine neden oldu.
MEMDUH OĞUZ:İŞİMİZ KOLAY DEĞİL
PFDK yönetiminde yer alan Konyaspor eski yöneticilerinden Avukat Memduh Oğuz, sıkıntılı bir dönemde göreve geldiklerini, ancak altından kalkılmayacak bir yük olmadığının altını çizerek, “Zamanlama olarak açıkçası ateşten bir gömlek giydiğimizin farkındayız. Türk futbolunun bu sıkıntılı süreçten mutlaka çıkacağını düşünüyorum. Bunun için de sadece işin başında olanlar değil, spor ailesinin bütün katmanları ile Türk futbolu selamete çıkacaktır” dedi.
Buralara gelmelerinin en büyük nedenlerinden birisinin Konyaspor olduğunu bildiren Memduh Oğuz, “Türk futbolunda önemli bir konuma gelmişsek, Konyaspor’un katkısını unutmamak lazım. Bizim bu futbol ailesine girişimizin asıl sebebi Konyaspor’dur. Bunu gururla söyleyebilirim. Tekrar ediyorum, altından kalkılamayacak yük değil, ama çok çalışmamızın gerekliliğini de biliyorum. İnşallah hayırlı olacaktır” diye konuştu.
CELAL CANDAN: SEVİNDİRİCİ BİR OLAY
Tahkim Kurulu yönetiminde 1. yedek olarak görev alan Konyaspor eski yöneticilerinden Celal Candan ise Türk futbolunun zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, kurullarda Konyalıların olmasının son derece sevindirici olduğunu dikkat çekerek, “Önemli olan Türk futboluna hizmet etmektir” dedi. Candan, bu görevlere Konyaspor’un sayesinde geldiklerini de belirterek, düzgün ve istikrarlı bir çalışma ile futbolun iyi noktalara geleceğinin altını çizdi.
MUSTAFA KÜÇÜKMERAL: KONYA İÇİN İYİ OLDU
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yedeklerde yer alan Mustafa Küçükmeral, Konya’nın vizyonunun gelişmesi ve çıtasının yükselmesi noktasında önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “bu anlamda bize önderlik eden, yolumuzu açan Mehmet Baykan’dır. Sevgili Mehmet Baykan’ın açtığı bu yolda 4-5 Konya sevdalısı insanın yönetimlerde ve kurullarda bulunması önemsenmesi gereken bir olay. Öncelikle Konya ve ülkemiz futbolu adına hayırlara vesile olur.  Böyle önemli kurumlarda Konya’nın vizyonunu geliştirmek için daha çok insanımızın aktif görevlerde bulunması gerekir. Açıkçası çok mutlu olduk, onurlandırıldık. Yukarıda da belirttiğim gibi, Konya’nın sporu için neler yapabiliriz, bunun mesaisini vermeliyiz. Bizim bu görevlere layık görülmemizde katkısının tartışılmayacağını bildiğimiz Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a tekrar teşekkür ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin” dedi.
MEHMET DEMİREL: HAYIRLI OLUR
Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nda görev alan bir başka Konyalı isim ise Mehmet Demirel. Konya ve Türk futbolu için önemli bir görev aldıklarını, bu görevlere gelmelerinde de  Mehmet Baykan isminin tek neden olduğunu bildiren Mehmet Demirel, “Öncelikle Konya adına çok mutlu olduk, böyle bir göreve layık görülmekten. Konya ve Türk futbolu adına hayırlı olur. Türk futbolunun daha iyi yerlere gelmesi noktasında önemli bir misyon üstlendik. Allah bizleri ve Spor Genel Müdürü’müz Mehmet Baykan’ı mahcup etmesin. Sizlerde biliyorsunuz ki, Mehmet Baykan ismi Türk spor tarihine altın harflerle geçmiştir. Onun önderliğinde hem Konya’mız hem de ülkemiz sporu önemli mesafeler alacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.