Yokuş’tan iktidara ekonomi eleştirisi

Yokuş’tan iktidara ekonomi eleştirisi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, ekonomik veriler üzerinde iktidara sert sözlerle eleştiride bulundu.

İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Fahrettin Yokuş, İYİ Parti olarak adım adım iktidara yürüdüklerini 'İYİ'lerin ülkesi Türkiye'de, 5'li çetelerin, yandaşların değil milletin sözünün geçerli olacağını söyledi.

İktidarın, "Türkiye Yüzyılı" diye bir hedef, slogan ürettiğini anımsatan Yokuş, "Madem böyle bir hedefleri var; bir tarım ülkesi olan Türkiyemize can verecek ziraat mühendislerine, gıda mühendislerine ve veteriner hekimlere ihtiyaç olduğunu da unutmayalım. Öğrenci başına eğitim harcamasının kişi başına bütçe harcamasına oranı 2016'da yüzde 49,3 iken 2022'de yüzde yüze 31,5'e geriledi. Çok değil, 6 yıl önce 2 öğrenci bir vatandaş ederken, bugün 3 öğrenci bir vatandaştan sayılmıyor" dedi.

EKONOMİYİ ÇÖKERTTİLER

Fahrettin Yokuş, iktidarın saçma teorilerle ülkeyi ekonomik yıkıma götürdüğünün altını çizerek, "Faiz sebep enflasyon sonuç saçmalığı ekonomimizi çökertiyor, yoksulluğu artırıyor. Halkın vergileri faize gidiyor, enflasyon canavarı başta dar ve sabit gelirliler olmak üzere halkımızı vuruyor. Yılın ilk on ayında faize 268 milyar, kur korumalı mevduata 92 milyar  ödedik. Bunu nasıl başardınız?" diye konuştu.

İktidarın ülkeyi göçmen, mülteci, kaçak, kaçakçı cennetine çevirdiğini dile getiren Yokuş, "İtalya'nın 4 yıldır aradığı uyuşturucu kaçakçısı, Antalya'da yakalandı. Uyuşturucu baronları, mafya babaları ve kaçak sığınmacı teröristler ile bilumum Türk düşmanları ülkemizde cirit atıyor. Ülkemiz yönetilemiyor" şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.