Yoksullar da bayram etsin

Yoksullar da bayram etsin

Konya'da faaliyet gösteren ve hayırseverlerin desteğiyle dünyanın dört bir yanına yardım ulaştıran dernekler, Kayalıpark'ta kurban bağış standı açtı. Dernek temsilcileri kurban faaliyetleri hakkında halkı bilgilendiriyor

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) Rida Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, İnsanı Yardım Vakfı (İHH), Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dosteli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Deniz Feneri Derneği, Hayrat Yardım Derneği ve diğer bazı yardım kuruluşları açtıkları stantta, kurban faaliyetleri hakkında vatandaşı bilgilendiriyor. Yardım kuruluşları Kurban Bayramı için hazırlıklarını günler öncesinden tamamladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda yardım kuruluşları Konyalı hayırseverlerin desteğiyle dünyanın farklı coğrafyalarında kurban kesimi yapacak. Kuruluşlar, kurban bağışlarını yerine ulaştıracak. "İyilik kurbanla yayılsın. Kurbanlarınız Allah'a, iyiliği kardeşlerimize ulaşsın" sloganıyla kurban bağış kampanyasını başlatan Hayrat Yardım Derneği, 40'tan fazla ülkede kurban organizasyonu yapıyor.

KURBAN BEREKETİ PAYLAŞTIKÇA ARTIYOR

Hayrat Yardım Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi veren derneğin stand görevlileri, "Kurban Allah'a yaklaşmak, kardeşlerimizle birlikte bereketi hissetmektir. Kardeşliğin ve bereketin vesilesi olan Kurban Bayramı'na birkaç gün kaldı. Kurban bereketi paylaştıkça artıyor ve milyonlarca mazluma ulaşıyor. Verdiğimiz hisselerimizle kurban ibadetini yerine getirmenin huzurunu yaşarken, elimizi uzattığımız milyonlarca kardeşimiz hayır dualarda bulunyor. Bu dualar şahsımız, ailemiz ve ülkemiz için berekete dönüşüyor, bizleri kötülükten koruyan bir kalkan oluyor. Hayırseverlerden toplanan bağışlarla kurbanları titizlikle seçip kesimini ve dağıtımını yapmakla kalmıyor, aynı zamanda gönül coğrafyamızda ülkemizin kucaklaşmasına vesile oluyoruz. Geçen sene 620 bin kişiye ulaşan bu bereket dalgası, bu sene desteklerinizle milyonlara ulaşacak. Bizler bu emanetleri yerine ulaştırmak adına; yüzlerce kişiden oluşan ekiplerimizle bağışları yardıma muhtaçlara ulaştırmak için binlerce kilometre yol katetmeye hazırız" açıklamasında bulundu.

KURBANLAR YOKSULLARIN BAYRAMI OLSUN

Deniz Feneri Derneği bu yıl, "Kurbanlarınız yoksulların bayramı olsun", AYDER de, "Kurbanlar Allah için feda olmaktır" sloganını kullanıyor. İHH, "Kurban ibadet, paylaşmak ve kardeşliktir" solganıyla yardım kampanyasını başlatırken, Cansuyu, "Kurban Allah'a yakınlaşmak, muhtaçla paylaşmaktır" sloganını kullanıyor. Dosteli ise "Bu kurban birliğin bayramı olsun" cümlesini kullanıyor. Kurban bağış standları bayrama kadar açık kalacak.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.