YÖK Başkanı Çetinsaya, talepleri dinledi

YÖK Başkanı Çetinsaya, talepleri dinledi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Üniversiteler Bölge Toplantısı'nın üçüncüsü Konya'da yapıldı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Üniversiteler Bölge Toplantısı'nın üçüncüsü Konya'da yapıldı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Üniversiteler Bölge Toplantısı'nın 3.'sü Konya'da yapıldı. Konya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde iki oturum şeklinde düzenlenen toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya başkanlık etti.

Sabahki oturumda 19 üniversiteden gelen öğrenci konseyi başkanlarıyla bir araya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, öğrencilerin ve üniversitelerin sorunlarını dinledi. Öğleden sonraki ikinci oturumda ise Rektörlerle bir araya gelen Çetinsaya, “Göreve gelir gelmez bütün rektörlerimizden kendi durumlarını analiz eden bir rapor hazırlayıp göndermelerini istemiştim. O raporlar geldi. O raporları YÖK’teki arkadaşlarımızla analiz ettik. Değerlendirdik. Sonuçları yer alan dosyayı yanıma alarak geldim. Burada rektör arkadaşlarımızla üniversitelerin meselelerini, YÖK’le ilişkilerini, YÖK sisteminin her manasında bütün yönleri ile değerlendirmeye, tartışmaya çalışacağız. Gerek bu analizlerde çıkan sonuçları gerekse kendilerinin düşüncelerini hep birlikte masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin ve üniversitelerindeki sorunları rektörlerimizle paylaşma ve çözümleri konusunda istişarelerde bulunacağız” dedi.

Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker yaptı. Şeker konuşmasında üniversitelerin, aklın ve bilimin egemen olduğu, bilimin üretilerek insanın hizmetine sunulduğu, eğitimin yaşamla bütünleştiği bilim ve kültür yuvaları olduğunu söyledi.

Katılımlarından dolayı YÖK Başkanı Çetinsaya nezdinde tüm rektörlere teşekkür eden Şeker, toplantının sonunda başkan Çetinsaya’ ya tablo hediye etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.