Yılmaz: Suriye sınırında vur emri komutanlarda

Yılmaz: Suriye sınırında vur emri komutanlarda

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Suriye sınırındaki son gelişmeleri değerlendirdi..

Suriye, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi sınırındaki muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri bombalamaya devam ediyor. Resulayn'ı Suriye jetleri ve helikopterleri bombalarken Ceylanpınar ve Suruç'ta köyler boşaltılmaya başlandı.

YILMAZ: "VUR EMRİ KOMUTANLARDA"

Bombardımanla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'ye uygulanan angajman kurallarının geçerli olduğunu belirtirken 'vur emrinin' bölgedeki komutanlara verildiğini kaydetti.

ANGAJMAN KURALLARI UNUTULDU

Türkiye-Suriye sınırının en hararetli noktası Ceylanpınar'da halk bölgeyi terk ediyor. Resulayn kasabasını bombalayan Suriye jetleri onlarca insanın ölümüne neden olurken Türkiye'nin açıkladığı angajman kuralları ise unutuldu. Yaklaşık 4 gündür sınırın sıfır noktasındaki yerleşim birimlerini bombalayan Suriye'ye karşı Türkiye nota verdi. Ancak Türk jetinin düşürülmesinden sonra değişen angajman kurallarında Suriye jet ve helikopterlerinin sınırın 5 km mesafesine gelmesi halinde Türk tarafının gerekli müdahaleyi yapacağı belirtiliyordu.

ERDOĞAN: "OYUNA GELMEYECEĞİZ"

ABD başkanlık seçimi sonrası bölgede yeni adımların atılması beklenirken Başbakan Erdoğan dün temkinli bir açıklamada bulundu ve "Bizi içeride ve dışarıda kaosa sokmaya çalışanların oyununa gelmeyeceğiz" açıklamasında bulundu. Erdoğan bu çıkışıyla Suriye sınırındaki bombardımanın Türkiye'yi bölgedeki kaosa çekmeye yönelik olduğuna bir vurguydu.

Tüm bu gelişmeler sonrasında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Angajman kurallarının değiştiğini sayın Başbakan uçağımız düştüğünde açıkladı. O angajman kuralları geçerlidir. Yeni bir değişiklik şu anda sözkonusu değil. Sınırlarımızı ihlal eden Suriye uçaklarına veya helikopterlerine gereken cevap verilecektir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.