Yılkı atları susuz kaldı

Yılkı atları susuz kaldı

Karadağ'da yılkı atları yaşam mücadelesi veriyor. Ali Aslan, atların adeta ölüme terk edildiğini belirtirken, Latif Songür ise atların durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman ise, "Su sıkıntısı yok" dedi

Yılkı atları susuz kaldı. Yabani atlar bugünlerde su bulamıyor. Sayıları hızla artan yılkı atları yazın su, kışın ise yiyecek sıkıntısı çekiyor. Karadağ bölgesinde 500'den fazla yılkı atı bulunuyor. Yılkı atlarının ölüme terk edildi iddia edildi.

ATLAR ÖLÜME TERK EDİLDİ

Bölge halkı atlar için belediye ve itfaiyeden yardım istiyor. Atların adeta ölüme terk edildiğini iddia eden Ali Aslan isimli vatandaş, atların yaşam savaşı verdiğini, su olmadığı için çamuru yaladığını belirtti. Karadağ'a yaptığı ziyaret esnasında karşılaştığı manzaranın yürek burktuğunu dile getiren Aslan, "Atların durumu iyi değil. Konya Valiliği, Karaman Valiliği ve belediyeler bu duruma el atmalı. Atlar yiyeceksiz bir süre dayanabilir. Ama susuz yaşayamazlar. Yetkililer bu sorunu çözmeli" diye konuştu.

ATLARIN DURUMU İÇLER ACISI

Atların durumunun içler acısı olduğunu söyleyen Çumra Uzunkuyu köyünden Latif Songür de, "Geçtiğimiz yıllarda atlar bu şekilde su sıkıntısı yaşamıyordu. Ancak atlar bu dönem su bulamıyor. Atların durumu bizi üzüyor. Karadağ'a traktörle su götürülmüyor. Traktör gitse kendimiz su götüreceğiz. Ancak kamyonla çıkılıyor o alanlara. Bölgeye hayvanlar için yapılan havuzlar boş. İlgililere sesizimizi duyurmak istiyoruz. Atlara su verelim. El birliğiyle atlara yardım edelim" sözlerini kullandı.

17-4-001.jpg

ATLAR SU SIKINTISI YAŞAMIYOR

Konu hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Konya 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman da, köylülerin aksine atların su sıkıntısı yaşamadığını söyledi. Kocaman, "Atların susuz kalmaması için bölgede havuzlar yapıldı. Bölgede çeşme de var. Şadırvan sistemi de kuruldu. Dolayısıyla bir sıkıntı yok. Atların yaşaması için devlet çaba sarf ediyor" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.