"Yılın Özel Ödülü" Kaleli'ye verildi

"Yılın Özel Ödülü" Kaleli'ye verildi

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Muhammet Uğur Kaleli'ye tarıma ve tarımsal ticarete katkısından dolayı, "Yılın Özel Ödülü" verdi.

 TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Muhammet Uğur Kaleli'ye tarıma ve tarımsal ticarete katkısından dolayı, "Yılın Özel Ödülü" verdi.

Zirai öğretimin 169.yılı dolayısıyla Ankara’da düzenlenen "Tarım Haftası" etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Türkiye Ziraat Mühendisliği 8. Teknik Kongresi öncesinde, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odaları tarafından Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli’ye tarıma ve tarımsal ticarete katkısından dolayı ''Yılın Özel Ödülü’ verildi.

Kaleli, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen törende, göreve geldiklerinde üyeler ve paydaşların ortak aklıyla ilk olarak kendilerine yol haritası  olacak olan stratejik plan oluşturduklarını aktardı.

2009-2013 stratejik plan çerçevesinde ise tarımsal üretimi , tarımsal ticaretle zenginleştirmeyi hedeflediklerini  dile getiren Kaleli, "Bu çerçevede Türkiye’nin ilk Elektronik Satış Salonu'nu hizmete açarak fiyatlara gerçeklik ve hakkaniyet getirdik. Bu sayede neredeyse 3 kat artan spot satışlarımızı ulusal boyuta taşımak için ürün senetlerinin elektronik ortamda alınıp satılacağı Borsa Konya Elektronik Platformu'nu oluşturduk" diye konuştu. 

Kaleli, çitçi eğitimine önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Buğday Yetiştiriciliğinde Kalite', 'İzli Tarım Modeli' gibi projelerle hemen hemen tüm bölgelere konusunda uzman öğretim elemanlarıyla birlikte gidilerek eğitim çalışmaları yapılmıştır. Bu eğitim çalışmaları sonucunda kalite ve verimde gözle görülür bir artış yaşanmıştır. Bundan hem üreticimiz, hem tüccarımız, hem sanayicimiz hem de devletimiz karlı çıkmıştır."

Kaleli, daha sonra ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları'nın elinden aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.