Yılbaşında maaşlar gelecek zam oranını kritik isim duyurdu: En az yüzde 50

Yılbaşında maaşlar gelecek zam oranını kritik isim duyurdu: En az yüzde 50

Türkiye'de maaşlarına yapılacak zam oranını herkes merak ediyor. Yeni yıla sayılı günler kala yetkili bir isim maaşlara en az yüzde 50 zam planlandığını dile getirdi.

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'de alım gücü düştü. Vatandaş yeni yılda maaşlara ne kadar zam yapılacağını merak ederken yetkili bir isim oran verdi. Buna göre en az yüzde 50 zam planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emekli maaşlarına yönelik zam oranını ilk kez katıldığı canlı yayında paylaştı.

Asgari ücretin bir denge içerisinde belirleneceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emeklilere yönelik artışın yüzde 50 civarında olacağını söyledi. Yılmaz, “Asgari ücret bir denge içerisinde belirlenecek. Memur ve emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız” dedi.

Ayrıca, enflasyonla mücadele konusuna da değinen Yılmaz, Türkiye'nin reel ekonomide ve büyümede başarılı olduğunu belirterek, enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Enflasyondaki düşüşün 2024'te görüleceğini söyleyen Yılmaz, 2025'te enflasyonun yüzde 15, 2026'da ise tek haneli rakamlara ineceğini öngördü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, emeklilerin yanında olacaklarını ve ellerinden gelen tüm imkanları seferber edeceklerini vurgulayarak, sosyal politikalarla vatandaşların refahını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Yılmaz'ın söylediği gibi maaşlara yüzde 50 zam yapılırsa bunu vatandaşın sevinçle karşılaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum