Yıl içinde tamamlanabilir

Yıl içinde tamamlanabilir

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, 9 ay önce temeli atılması beklenen yeni Numune Hastanesi ve Karatay Devlet Hastanesi için bu yıl içinde proje ihalesi yapılabileceğini söyledi

Yenilenecek olan Numune Hastanesi ve yapılacak olan Karatay Devlet Hastanesi’nde bekleyiş devam ediyor. 13 Haziran 2010 yılında AKP Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna yenilenecek olan Numune Hastanesi hakkında bilgi vermişti. Yeni Numune Hastanesi’nin 2010 yılının eylül ayında temelinin atılacağına dair açıklama yapılmıştı. Ancak 9 ay önce temeli atılması beklenen yeni Numune Hastanesi proje taslağının, kısa bir süre önce hazırlanarak Sağlık Bakanlığı ve TOKİ’ye gönderildiği öğrenildi. Projesinin yeni tamamlandığı Numune Hastanesi’nin şu an hizmet vermesi hedefleniyordu.

Karatay Devlet Hastanesi’nde de bekleyiş devam ediyor. Numune ve Karatay Devlet Hastaneleri projeleri hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, iki hastanenin proje ihalelerinin bu yıl içinde yapılmasını tahmin ettiklerini söyledi. Numune Hastanesi’nin uygulama projesinin bitirilerek Sağlık Bakanlığı ve TOKİ’ye gönderildiğini aktaran Dr. Hasan Küçükkendirci, “Numune Hastanesi 100 yıla yakın bir süredir insanlara sağlık hizmeti veriyor. Hastanemiz insanların en çok başvurduğu yer. Böyle bir hastanemizi yenilememiz gerekiyor. Sağlık alanında bakanlığımızın attığı önemli adımlar var. Hastanemizin yenilenmesi alanında da proje tamamlandı. Yapılacak olan yeni Numune Hastanesi’nin en kısa süre içinde bitirilmesini bekliyoruz. Yapılması planlanan hastane 5 yıldızlı otel konforunda olacak. İnsanlar rahat bir yerde sağlık hizmetlerini alacaklar” diye konuştu.

‘BAKANLIK PROJEDE REVİZYONA GİTTİ’

Yapılacak olan Karatay Devlet Hastanesi hakkında da bilgi veren Dr. Küçükkendirci, “Karatay Devlet Hastanesi’nin takibini biz yapmıyoruz. Sağlık Bakanlığı takip ediyor. Ancak bu hastane için yapılan projede revizyona gidildi. Yaptırılan hastane projesini bakanlık beğenmedi. Bunun için projede revizyon, değişiklikler yapıldı. Bu nedenle projenin hazırlanarak ihaleye çıkarılmasında bir gecikme oldu. Ancak Numune Hastanesi ve Karatay Devlet Hastanesi’nin projelerinin bu yıl içinde ihaleleri tamamlanmasını tahmin ediyoruz. Şehrimizin bu iki önemli hastaneye bir an önce de kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

Yapılacak olan iki hastanenin Konya’ya çok şey katacağını da dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, sözlerini şöyle tamamladı: “Yenilenecek olan Numune Hastanesi ve yapılacak olan Karatay Devlet Hastanesi Konya’ya çok şey katacak. Öncelikle sağlık alanında ileri bir konumda olduğumuz bölgemizde artık sağlık üssü olacağız. Bölge il ve ilçelerden insanlar sağlık hizmeti için şehrimize gelecekler. Yeni hastaneler sağlık konforunda insanları zor durumda bırakmayacak. Hastaneler kullanıma çok uygun olacak, gerek otopark, gerek iç dizayn ve bahçesiyle her hangi bir karışıklığa meyil vermeyecek. Aynı zamanda bu hastaneler şehrimize turizm ve ekonomik olarak katkı sağlayacaktır.”

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.