Yiğit Bulut: Kürdistan kurulursa Türkiye genişler

Yiğit Bulut: Kürdistan kurulursa Türkiye genişler

Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut bir televizyon programında yaptığı açıklamada Suriye'de kurulacak bir Kürt devletinin Türkiye ile eklemlenerek Türkiye'nin genişlemesine yol açacağını öne sürdü

Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut 24 televizyonunda katıldığı Günün Manşeti programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

 
TÜRKİYE ESKİDEN SESİNİ ÇIKARAMIYORDU
Programda Mısır'daki son gelişmeleri değerlendiren Bulut, "Bütün İslam coğrafyasını 1699'dan sonra resmen dilsiz yapmışlar. İradesini yok etmişler. Orta Doğu'da, Afrika'da, Türkiye'de yaptıkları darbelerle yok etmişler. 2003 yılında Türkiye'nin sesi çıkabiliyor muydu? İsrail'e karşı, ABD'ye karşı Türkiye'nin sesi çıkacak. Var mı öyle bir şey? Bosna'da katliam yaptılar ne oldu? Türkiye sesini çıkarabildi mi?" dedi. 
 
BU BATININ İSLAM DÜNYASI İLE SAVAŞIDIR
2003 yılından önce Türkiye'nin sesinin çıkamadığını ve ABD ne derse onu yaptığını öne süren Bulut, " Bu Batı dünyasının İslam coğrafyasına hükmetme savaşıdır" dedi. 

Bu savaşın içinde sesi yüksek çıkan bir Türkiye'nin istenmediğini dile getiren Bulut, "Benimle ilgili Der Spiegel, The Guardian ve Le Monde gibi gazetelerde bir kampanya başlatıldı. Çünkü kim ki onlar gibi düşünmüyor, ithal batıcı kafa gibi onlara biat etmiyor. Ezilmesi gerekir. İşte bana ve Ak Parti'ye ve sayın Başbakan'a saldırılmasının sebebi budur." dedi.


TÜRKİYE BÖLÜNMÜYOR BÜYÜYOR

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Başdanışman Bulut şunları söyledi: "Türk basınında Türkiye bölünüyor, PKK devlet kuruyor diyenler. Yeni çıkan dünya denklemi ve coğrafyada oluşan bölgelerin Türkiye'ye eklemlenmeden yaşayamayacağını gözden kaçırıyorlar. Bugün Kürdistan'ın kurulmasından bahsediliyor. Ama bu bağlamda Türkiye'nin topraklarının genişlemsinden de bahsediliyor. Türkiye'nin artan etkisi ve yeni çıkan güç odaklarının Türkiye'ye eklemlenmesi kimleri rahatsız ediyor? Bu nasıl sonuçlanacak çok iyi bilmek lazım."
 
KÜRDİSTAN KURULSA DA TÜRKİYE GENİŞLER
Bulut konuşmasının devamında "Bu bölgede Kürtlerin ağırlıklı olduğu yeni merkezler ortaya çıktığı takdirde bunlar yine Türkiye'ye eklemlenmiş olarak ortaya çıkacaktır. Bu Türkiye'nin konfederasyona geçmesi anlamına da gelmiyor. Kimse bunu Başkanlık sistemiyle bağlayarak kafaları karıştırmasın. Bugün Erbil'e gittiğinizde havalimanını kim yapmış. Türkler yapmış. Üniversiteyi hastaneyi Türkler yapmış. Markalar Türk markası. Yani Erbil bugün Ankara kadar bir Türk şehridir. Erbil Ankara kadar da bir Kürt şehridir. Eklemlenmek ayrı fiziki sınırların değişip, yeni devletler ortaya çıkması ayrı. Batı dünyasını da en çok rahatsız eden budur. Türkiye eklemlenmiş yeni bölgelerle genleşen bir ülke haline gelmektedir. Dolayısıyla Türkiye'nin Suriye'de, Kuzey Irak'ta, Mısır'da, Azerbaycan'da önünü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar." ifadelerini kullandı. 
 
Başdanışman Yiğit Bulut Suriye'deki gelişmelerin Türkiye'yi rahatsız etmediğini ve Türkiye'nin lider bir ülke olma yolunda ilerlediğini de sözlerine ekledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum