YGS Türkiye 9. Güventaş Fen Lisesinden

YGS Türkiye 9. Güventaş Fen Lisesinden

Merve Eğitim kurumlarına bağlı Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sema Nur Mutlu Türkiye 9. oldu

1 milyon 837 bin 737 adayın katıldığı sınavda Konya Özel Merve Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sema Nur Mutlu YGS–3 Puan türünde Türkiye 9., YGS–4 Puan türünde ise Türkiye 10. olarak büyük bir başarıya imza attı.
Aynı sınavda Merve Eğitim Kurumları Büyükkoyuncu Fen Lisesinden Abdullah Coşkun da 500 tam puanla 2012 YGS Türkiye Birincisi olmuştu.
Konya Özel Merve Eğitim kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt, “1 milyon 800 bini aşkın öğrencinin yarıştığı bir sınavda öğrencilerimizin birinci ve dokuzuncu olmasını iftiharla öğrendik. Bu, hedeflediğimiz ve beklediğimiz bir başarıydı. Çünkü kurumumuzun tarihinde böylesi pek çok başarıyı yaşamıştık. Yani bu ilk değil son da olmayacaktır inşallah. 2012 YGS ilk 10'da iki dereceyle başarımızı bir kez daha ülke genelinde tescillemiş olduk.
Bu başarı, önce Allah’ın inayeti, Sonra da iyi bir planlama, en iyiyi hedef olarak belirleme, dayanışma ve yardımlaşma, özverili çalışma, ailelerin samimi desteği ve duası ile elde edilmiştir. Okullarımız, bu ve benzeri başarılara bizleri çok alıştırdı. Bireysel başarılarda olduğu kadar kitlesel başarılarda da adından söz ettiren bir kurumuz. Ben öncelikle öğrencilerimizi sonra da öğrencilerimizin ailelerini ve öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu başarıyı, bizlere maddi manevi destek veren herkese ve velilerimize armağan ediyorum” dedi.
Türkiye 9. olan Sema Nur Mutlu, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi. Mutlu “Duygularım tarif edilemez, ailem ve hocalarım bu mutluluğu benimle paylaşıyor” diyen Mutlu, şunları kaydetti: “Üniversiteye, okulumun verdiği çalışmalar doğrultusunda hazırlandım. Düzenli program ve etütlerle birlikte rehber öğretmenlerimin gözetiminde çalıştım. Okulum benden iyi bir derece bekliyordu. Hedefim Türkiye birinciliğiydi ancak Türkiye 9. oldum. İnşallah LYS’de Türkiye 1. olurum.” Sınava hazırlanmanın sihirli formülünün “Sadece ve sadece çalışmak” olduğunu anlatan Mutlu, sabrettiğini ve disiplinli çalışarak bu dereceyi elde ettiğini dile getirdi.
Okul Müdürü Ahmet Demirbaş da, “Okul olarak, her alanda başarı hedeflerimiz var. Sevgi ve gönülden eğitim anlayışımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Mevcut başarılarımızdan aldığımız güç ve çalışırken oluşturduğumuz enerjimizle Türkiye 9. çıkardığımız için çok mutluyuz. Bu başarıda öğrencimizin azim ve kararlılıkla çalışmasının etkisi olduğu kadar, kendini eğitime adamış, genç, fedakâr ve müstakil öğretmen kadrosu, öğrenciye birebir rehberlik hizmetini veren danışmanlık sistemi, her öğrencinin seviyesine uygun ders görme imkânı, başarıyı yüzde 100 etkileyen özgün dokümanlar, aile-okul ve öğrenci işbirliğinin önemini bir kez daha göstermiştir” dedi.
HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.