Yetki belgesi olmayan inşaat yapamayacak

Yetki belgesi olmayan inşaat yapamayacak

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından odanın konferans salonunda organize edilen yapı müteahhitlik yetki belgesi alınması ve sicillerinin tutulması konulu bilgilendirme toplantısına Çevre

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından odanın konferans salonunda organize edilen yapı müteahhitlik yetki belgesi alınması ve sicillerinin tutulması konulu bilgilendirme toplantısına Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı ve Yapı Denetimi Şube Müdürü Mehmet İskender Özdemir ve İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar konuşmacı olarak katıldı.

Yapı müteahhitlik yetki belgesi alınması ve sicillerinin tutulması ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılım da oldukça fazlaydı. Toplantının ilk bölümünde konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, müteahhitliğin tanımının daha açık bir şekilde yasalarca yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Müteahhitliğin çok önemli bir sorumluluk taşıdığını söyleyen Çınar, insan hayatını hiçe sayarak parası olan herkesin bu işi yapıyor olmasının oldukça riskli ve üzücü olduğunun da altını çizdi.

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar’ın konuşmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, ilk olarak bakanlık hakkında bilgiler verdi. Daha öncesinde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı olan ve yeni düzenleme ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak ismi değiştirilen bakanlığın bu değişiklikle görev kapsamının da genişletildiğini söyledi. Binaların yapım aşamasında gösterilecek hassasiyetin çok önemli olduğuna dikkatleri çeken Yazıcıoğlu, bu işi yapan kişilerinde bilinçli olması gerektiğini söyledi.

YENİ DÜZENLEMEDE TAVİZ YOK

Yeni düzenlemeyle müteahhitlik Yetki Belgesi Numarası olmayanlar hiçbir şekilde yapı inşa edemeyecek. Ayrıca, yapım işini üstlenen yapı müteahhitlerinin inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgesiz usta çalıştırılmalarına da izin verilmeyecek. Söz konusu yeni düzenlemeyle ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, yapı müteahhitlerinin bir an evvel faaliyet gösterdikleri ildeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından elektronik ortamda oluşturulacak "Müteahhitlik Yetki Belgesi Numaralarını" almaları gerektiğini de ifade etti. “Özellikle şehrimizdeki yapılarla ilgili denetimlerde çok hassas davranıp  bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada denetimlere artırarak devam edeceğiz” diyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube yöneticilerine de bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Gerekli bilgilendirmenin yapılmasından sonra yapı müteahhitlik yetki belgesi alınması ve sicillerinin tutulması ile ilgili katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

HABLER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.