Yetimlere kucak açın

Yetimlere kucak açın

İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Yetim Birim Başkanı Murat Yılmaz,“Her gün 10 bine yakın çocuk yetim kalıyor. Dünya genelinde yetim sayısı 400 milyona ulaştı. Onlara sahip çıkmalıyız. Yetime dokunmanın, onları mutlu etmenin çok büyük sevapları var” dedi

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şubesi, 1 Mart-31 Mayıs tarihlerini kapsayan yetim dayanışma günleri kapsamında ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ adlı program düzenledi. Mevlana Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programa, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Eğitim Bir Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer ve davetliler katıldı.

HER GÜN 10 BİNE YAKIN ÇOCUK YETİM KALIYOR

Açlıktan en çok ölenlerin ve ezilenlerin yetim çocuklar olduğunu dile getiren İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Yetim Birim Başkanı Murat Yılmaz, her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığını da ifade etti. Dünyada 400 milyon çocuğun yetim kaldığını da aktaran Yılmaz,  “Bu çocuklar, sokakta her türlü istismara açık. Ümmete emanet olanlar bunlar. Yetime dokunmanın, onu mutlu etmenin çok büyük sevapları var. Bu konu dinimizde sıklıkla görülebilir. Yetimlere yönelik yaptığımız yardımlar hem bu dünyada hem de ahirette karşımıza çıkacak. Son 2 yıldır yetimlerimizi çokça ihmal ettiğimizi görebiliriz. Batı anlayışı, bu anlamda bizi eksik bir noktaya getirdi. Bıraktığımız boşluğu batılılar doldurdu.  Yetimlere yönelik yaptığımız bu çalışmaları hep beraber dünya ölçeğinde takip ediyoruz. Yetim dayanışma günleri bu çalışmalara bir halka olarak yedinci defa bu sene bugünden başlayarak 3 ay boyunca idrak edilecek” açıklamalarında bulundu.

İSLAM COĞRAFYASININ KANAYAN YARASI

İHH Konya Şube Başkanı Op. Hasan Hüseyin Uysal, herkesin üzerinde büyük mesuliyetler olduğunu belirterek, “Her şeyi bırakalım, gece gündüz demeden dövünelim, ağlayalım, yakınalım demiyorum. Hayatımızı yaşayalım. Allah’ın emrettiği gibi yaşayalım. Yetimlerimizi ve İslam dünyasının başka acılarını hiç aklımızdan çıkarmadan yaşayalım. Buna yönelik çalışalım” dedi. Ayrıca Uysal, şunları kaydetti: “Yetimlik konusu, İslam coğrafyasının kanayan yarası. İHH'nın ulaştığı yetim sayısı 90 bin. Bir tane Hristiyan kuruluşun baktığı yetim sayısı 4 milyon 300 bin. Dinimiz, yetimlere önem verme noktasında çok hassas.” İl Milli Eğitim Müdür Mukadder Gürsoy da şunları belirtti: “Müslümanların ulaşamadığı bölgelerde yeniden dirilişi sağlamalıyız.Onlara Müslümanın Müslümandan başka dostlarının olmadığını anlatmalıyız. Ancak bu şekilde yetim problemini çözme şansımız olur.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.