Yeşilvadisi Konutları'nda Parasını Alamayan İşçiler Yolu Kapattı

Yeşilvadisi Konutları'nda Parasını Alamayan İşçiler Yolu Kapattı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Yeşilvadi Konutları'nda 7 aydır paralarını alamayan işçiler havaalanı yolunu trafiğe kapattı. Lastik yakarak eylem yapan işçiler paralarını alamadıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanının sarayını kaç trilyon...

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Yeşilvadi Konutları'nda 7 aydır paralarını alamayan işçiler havaalanı yolunu trafiğe kapattı. Lastik yakarak eylem yapan işçiler paralarını alamadıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanının sarayını kaç trilyon paraya yapıyorlar, işçinin hakkını vermiyorlar.” diye konuştu.

TÜRGEV'e verdiği arsalarla gündeme gelen AK Parti'li Şahinbey Belediyesi'nin yüklenici bir firmaya vererek yaptırdığı Yeşilvadi Konutları'nı yapan işçiler paralarını alamadıklarını gerekçesiyle 4 gündür inşaat önünde eylemlerini sürdürüyor. Paralarını ne Şahinbey Belediyesi'nden ne de Haşemoğlu İnşaattan alabildiklerini belirten işçiler, havaalanı yolunda lastik yakarak, yolu trafiğe kapattı. Olay yerine itfaiye, çevik kuvvet ekipleri ve çok sayıda polis sevk edildi. Belediyeyi ve inşaat firmasını sloganlar atarak protesto eden işçilerden bazıları yaptıkları binaların çatısına çıkarak paralarını alamadıklarını söyledi. Polisin ikna çalışmaları sonucu yolu trafiğe açan işçiler, yetkili kimsenin kendilerinin sorunları ile ilgilenmediğini ifade etti. Baygınlık geçiren bazı işçilere 112 Acil ekipleri müdahale etti.

'HANGİ TAŞA EL ATSAK AKP ÜZERİNE ÇÖKMÜŞ'

Taşeron firma yetkilisi Abdülselam Cengiz, “İşçiler beni rehin aldılar. Hak edişlerimizi alamıyoruz. Kimse bizi duymuyor. 6 blokun sıvalarının hak edişleri duruyor. Mahkeme kararı var. Sesimizi duyuramıyoruz. Hangi taşa el atsak AKP üzerine çökmüş. İnşaat halinde olmasına rağmen içerisinde aileler oturuyor. Sigortamız eksik yatıyor.” dedi.

Ailesinden 2 kişinin kaza yapmasına rağmen parası olmadığı için gidemediğini söyleyen bir işçi, “Benim iki tane ailem kaza yaptı gidemiyorum. Param yok gidemiyorum. Ailem hastanede bekliyor, ben buradayım. 6 aydır paramızı alamıyoruz.” diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANI SARAYINI KAÇ TRİLYON PARAYA YAPIYORLAR, İŞÇİ HAKKINI VERMİYORLAR'

Cumhurbaşkanlığı sarayı için harcanan paraya dikkat çeken Mehmet Erdoğan isimli bir vatandaş, işçinin parasının ödenmemesine dikkat çekti. Erdoğan, “Şahinbey Belediyesi Başkanı buraya neden gelmiyor? Ana firmaya parayı verdik diyor, gelsin burada işçiye anlatsın. Cumhurbaşkanı sarayını kaç trilyon paraya yapıyorlar, bizim burada işçi hakkını vermiyorlar. Belediye ilgilenmiyor. Benim Burada 40 tane işçim var durduramıyorum.” şeklinde konuştu.

Siirt'ten Gaziantep'e inşaatta çalışmak için geldiğini belirten başka bir işçi ise, “6 aydır evime gidemiyorum. Büyüklerime sesleniyorum, onlar 1 ay maaş alamadan evlerine gidebiliyorlar mı? Evime gidemiyorum, evde ekmek yok.” ifadelerine yer verdi.

Aylardır para alamadıkları için evlerine gidemediklerini vurgulayan başka bir işçi şunları kaydetti: “20 gün önce Başbakan işçi hakkını kimse yiyemez dedi. Akşam Diyanet İşleri Başkanı cenaze namazlarını kıldırırken 'işçinin teri kurumadan işçinin parasını verin' dedi. 6 aydır buradayız, bizi soran kimse yok. Ben burada 50 kişi çalıştırdım, 2 bayramdır eve gidemiyorum. Bu hak mıdır? Sorun Şahinbey Belediyesi ve Haşemoğlu İnşaattan kaynaklanıyor.”

Paralarını almadan gitmeyeceklerini söyleyen işçilerin bazıları çatılara çıkarak eylemlerini sürdürdü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.