Yerli ve milli üretilen cihaz Konya'da kuruldu! Yakıttan yüzde 50 tasarruf edeceksiniz

Yerli ve milli üretilen cihaz Konya'da kuruldu! Yakıttan yüzde 50 tasarruf edeceksiniz

Konya tasarruf projeleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Son olarak kurulan bir sistem sayesinde yakıttan yüzde 50 tasarruf etmek mümkün.

Konya ve Türkiye genelinde tasarruf sistemlerine olan ilgi arttı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında vatandaşın LPG sistemi taktırma telaşesi dikkat çekti. LPG sayesinde cüzi miktarda tasarruf eden vatandaşa ise yeni bir müjdeli haber verildi.

lpg-33.jpg

Bu kez kurulan sistemle otomobildeki gibi yakıttan tasarruf edilecek. Bahsi geçen bu tasarruf sistemi Konya'da bir binaya kuruldu. KOP İdaresinin finansman desteğiyle yatılı bir okulun pansiyonuna 'Yeni Nesil Hidrojen Plazma Isıtma Sistemi' kuruldu.

kop-2222.jpg

Enerjisini güneş panellerinden, yakıtını ise şebeke suyundan karşılayan hidrojen plazma sistemi sayesinde ısınma ve sıcak su ihtiyaçları yüzde 50’nin üzerinde tasarrufla sağlanacak. Böylece doğalgaza ihtiyaç kalmayacak.

kop-1.jpg

Yerli ve milli imkanlarla üretilen yeni nesil ısıtma sistemi, güvenli ve tasarruflu ısı elde etmenin yanında küresel ısınmayı tetikleyen karbon salınımını da bertaraf ediyor. Yılda yaklaşık 650 ton karbon salınımını engelleyen sistem takdir kazandı. Bahsi geçen bu sistemin kısa sürede tüm Türkiye'de yaygınlaşması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum