Yerli ve milli hızlı tren üretiliyor! Konya detayı dikkat çekti

Yerli ve milli hızlı tren üretiliyor! Konya detayı dikkat çekti
Türkiye'nin ilk yerli ve milli hızlı treni üretiliyor. Söz konusu trene ilişkin Konya detayı dikkatlerden kaçmadı. Saatte 225 kilometre hıza ulaşan trenin Konya-Ankara YHT hattında kullanılması bekleniyor.

Türkiye yerli ve milli hızlı tren üretmek için kolları sıvadı. 588 yolcu kapasiteli trenin üretimi başladı. Söz konusu trenin Konya-Ankara YHT hattında kullanılması bekleniyor.

STRATEJİK ALANLARDA İHRACAT YAPILIYOR

Türkiye Raylı Sistem Araçları AŞ. (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Gövde Kaynağı Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin son 23 yılda yerli sanayiyi geliştirerek birçok stratejik alanda yüksek teknolojiye sahip milli ürünlerle dünya çapında küresel ihracat ülkesi olduğunu söyledi. Uraloğlu, bugün saatte 225 kilometre hıza sahip milli elektrikli hızlı tren seti projesinin ilk kaynağını yaparak üretimine başladıklarını duyurdu. Bakan Uraloğlu, projenin başlamasının haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

tren-1.jpg

YÜZDE 65 YERLİLİK ORANI VAR

Tren setlerinin yüzde 65 yerlilik oranıyla üretileceğini vurgulayan Uraloğlu, alüminyum gövdeli ve 8 araçtan oluşan setin toplamda 584 yolcu kapasitesine sahip olacağını ifade etti. Trenler, yolcu konforu ve güvenliği için tren kontrol ve izleme sistemi, otomatik tren durdurma sistemi, yangın ihbar, işitsel ve görsel yolcu bilgilendirme sistemleri, Wi-Fi erişimi, yiyecek ve içecek otomatları gibi bir dizi modern özellik ile donatılacak. Ayrıca, engelli yolcular için özel bölmeler ve asansörler de bulunacak.

tren-1.webp

İLK ETAPTA 14SET ÜRETİLECEK

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında 2026-2028 yılları arasında toplam 14 set üretmeyi planladıklarını belirterek, mevcut yüksek hızlı tren hatlarında hizmet veren 31 setin neredeyse yarısı kadar milli tren üreteceklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
  • 23 yıl kaporta için çok geç / 10 Şubat 2025 07:11

    TCDD Eskişehir Lokomotif ve Adapazarı-Sivas Vagon fabrikaları. 90 yıldır Üretiyor...yerli Hızlı tren Kaporta kısmı Adapazarında yapılacak..Şaseleri ve çoklu MOTOR sistemleri İTHAL gelecek..

    Yanıtla (1) (0)
  • misafir / 09 Şubat 2025 14:51

    ufukta secimmi var

    Yanıtla (3) (0)
  • Mesut Ç. / 09 Şubat 2025 14:44

    65/100 ile başlar, 99/100 olur. Aynen devam.

    Yanıtla (2) (1)
  • Hüseyin / 09 Şubat 2025 14:30

    Konyalıları kandırmayın çok ayıp oluyor dünde bir otomobil daha üretildi diye manşet atmıştınız.

    Yanıtla (5) (1)