Yenimahalle’de İlaçlama Araçları İş Başında

Yenimahalle’de İlaçlama Araçları İş Başında

Geçtiğimiz aylarda filosuna kattığı 28 yeni temizlik aracı ile gücüne güç katan Yenimahalle Belediyesi temizlik filosu, vektörler için de harekete geçti. Yeni alınan 8 ilaçlama aracı ve makine Yenimah...

Geçtiğimiz aylarda filosuna kattığı 28 yeni temizlik aracı ile gücüne güç katan Yenimahalle Belediyesi temizlik filosu, vektörler için de harekete geçti. Yeni alınan 8 ilaçlama aracı ve makine Yenimahalle’nin tüm sokakları ve caddelerinde yaz kâbus olmasın diye göreve başladı.

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras ile birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret ederek araçları yakından inceleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Geçen yıl ve bu yıl aldığımız yeni araçlarımızla yurttaşlarımıza rahat bir yaz vadediyoruz. Araçlarımız Yenimahallemize hayırlı olsun” dedi.

Yenimahalle’nin Ankara’nın, hatta Türkiye’nin en temiz ilçelerinden birisi olduğunu da hatırlatan Yaşar, “İlçemizde temizlikte devrim yarattık. Yer altı çöp konteynerleri birçok il ve ilçe belediyesine örnek olurken, güçlü araç filomuzla tüm sokaklarımız pırıl pırıl. Tüm vatandaşlarımızdan da bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyorum” diye konuştu.

İlaçlama faaliyeti kapsamında Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’ndan eğitim almış sertifikalı 9 personel tarafından Dünya Sağlık Örgütü’ne uygun Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar ile Kasım ayı sonuna kadar sinek, fare, hamamböceği ve türlü haşerelere karşı ilçe merkezinin yanı sıra mesire yerleri, pazar yerleri, tüm çöp konteynerleri, okullar ve camilerde ilaçlama devam edecek. Halk sağlığını tehdit eden uçan haşerelere yönelik ULV, yerde yaygın olarak bulunan diğer haşerelere yönelik de atomizerli alan ilaçlaması yapılıyor.

VATANDAŞLARDAN GELEN TALEPLER DE KARŞILANIYOR

Ayrıca Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’ndan biyosidan ürün uygulama izni olan Başkent’teki iki belediyeden biri olan Yenimahalle Belediyesi, binaların bodrum katları, sığınakları ve ortak kullanım alanları da ücretsiz olarak ilaçlayacak. İlaçlama talep eden vatandaşlar, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü arayarak bilgi ve randevu alabilecekler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.