Yenikentin temeli atıldı

Yenikentin temeli atıldı

Yenikent Spor Salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçukluda yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla bir hizmetin temelini atarken, hemen diğer hi

Yenikent Spor Salonu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu’da yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla bir hizmetin temelini atarken, hemen diğer hizmetlerinde planını yapıyoruz” dedi

 

Selçuklu ilçe Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’ne yapılacak olan Yenikent Spor Salonu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Konya AK Parti Milletvekili Ali Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan, AK Parti Konya Milletvekili adayı İlhan Yerlikaya, AK Parti İl ve İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Baykan, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu’da yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla bir hizmetin temelini atarken, hemen diğer hizmetlerinde planını yapıyoruz. Bu yıl 5 ayrı bölgeye spor salonlarımızın temelini attık. Önümüzdeki yılda 5 spor salonu yapmayı planlıyoruz. Bunlar okullarımızın bahçesinde yer alacak. Bu konuda proje çalışmalarımız yapılıyor. Yazır bölgemiz hızla gelişiyor. Selçuklu’nun yeni bir alt merkezini temsil ediyor. Yine bu bölgeye 122 bin metrekarelik alana Yenikent Parkının temelini yakın zamanda atacağız. Hemşehrilerimize her alanda en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin sağlıklı yaşamasına önemli katkı sağlayacak olan bu tesis, öğrencilerimizin de hizmetinde olacak” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Yeni yapılacak spor salonlarının okullara ve mahalle sakinlerine güzel hizmetler vereceğini biliyoruz. Konyamız çok önemli kent merkezlerine kavuşuyor” diye konuştu. Ak Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz yaptıkları hizmetlerle adeta ilimizi bir dantel gibi işliyorlar. İnsanımızın nerede nasıl bir hizmete ihtiyacı var, şehrimizin güzelleşmesine, kalkınmasına, sosyal donatılara ne tip bir ihtiyaç varsa, yerinde bir tespitle bu hizmetler ifa ediliyor” dedi.

Amatör Spor Kulupleri Federasyonu Başkanı Mehmet Baykan, “Sporun bir yaşam biçimi olarak ele alındığı, her yaşta insanın spor yapması için yatırımın yapıldığı ender şehirlerden birisinde bulunuyoruz. Bu anlamda bir yılın içinde 5 spor tesisin temelini atan, bir çok il nüfusundan fazla nüfusa ve coğrafi yapıya sahip Selçuklu ilçe belediyemizin yaptığı spor yatırımlarını takdirle karşılıyor, spor camiası adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konya Milletvekili adayı İlhan Yerlikaya’ da konuşmasında, “Yerel hizmetlerdeki başarılar, bizlere ulusal anlamda başarıları getirdi. Bu çalışmaları gerçekleştiren Belediye Başkanımızı kutluyor ve tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve Selçuklu Belediyespor Tekvando Takımı Dünya Üçüncüsü Dürdane Altunel’in katılımıyla tesisin temeli atıldı. Temeli atılan spor salonu hentbol saha ölçülerine uygun, basketbol, voleybol ve salon sporları yapmaya olanak sağlayacak. İçinde iki ayrı takım için soyunma ve duş odalarıyla fitnes salonu da bulunacak salonun toplam inşaat alanının 3.000 metrekare olduğu ve 210 günde tamamlanacağı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.