Yeni yıl heyecanı

Yeni yıl heyecanı

Altıncı akademik yılına 4 bini aşan sayıda öğrencisiyle giren KTO Karatay Üniversitesi, akademik yıl açılışını gerçekleştirdi. Akademik hayatına bu yıl başlayan Tıp Fakültesi’nde geleceğin doktor adayları heyecan dolu dakikalar yaşadı

Doktor adayı 72 öğrenci, velilerinin de katıldığı Beyaz Önlük Töreni’nde önlüklerini giydi. Programda ilk konuşmayı yapan Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk öğrencilere hitaben, “Zorlu bir süreçten geçerek Tıp Fakültesi’nde eğitim görmeye ve hekim adayı olmaya hak kazandınız. Bugün burada yapılan beyaz önlük giyme töreni de hekim olma yolunda attığınız ilk adımdır. Mütevelli Heyeti olarak sizlerin en iyi eğitimi alarak yetişmeniz ve mesleki donanıma sahip şekilde mezun olmanız için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmekteyiz. 8 yüz yıllık bir çınarın gölgesinde eğitim göreceksiniz; hedeflerinizi her zaman büyük tutarak çok çalışmalısınız" dedi. Törende söz alan Rektör Bayram Sade de, “Medicana Hastanesi ile güçlerimizi birleştirerek bu tıp fakültesini kurduk, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu heyecanlı başlangıcın iyi bir hekim olma yolunda ilk adımlarını atan öğrencilerimiz için hayırla sonlanmasını diliyorum” dedi.

ZORLU BİR SÜREÇ SİZİ BEKLİYOR

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene de yaptığı konuşmada öğrencilere, “Zorlu bir eğitim ve öğretim hayatı sizleri beklemektedir. Sizler de gerekli her türlü donanımı kazanmaya hazırsınız. Bizlere düşen, sizin iyi bir doktor olmanın yanında iyi bir insan olma özelliğini kaybetmeden ve işinizin insan olduğunu unutturmadan burada eğitim almanızı sağlamaktır. Hedefimiz, mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyulan, öğrencilerini başarılı bir kariyer hayatına hazırlayan, birey ve toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesini amaç edinen, çok yönlü, ulusal ve uluslararası alanlarda tanınan, misyonunu kurumsallaştırmış ve lider bir tıp fakültesi olmaktır” diyerek hedeflerini öğrenci ve velilerle paylaştı. 

İLK DERS İBRAHİM DÜLGER'DEN

Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen Beyaz Önlük programının ardından başlayan Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Valisi Muammer Erol, 3. Anajet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman katıldı. Konuşmaların ardından bölümlerine birincilikle yerleşen öğrencilere YÖK tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri Konya Valisi Muammer Erol tarafından takdim edildi. Profesörlük belgelerini törenle alan Prof. Dr. İbrahim Dülger ve Prof. Dr. Mehmet Özerk Okutan yeni akademik yılın ilk dersini birlikte yaptı. Açılış töreni üniversite yerleşkesinde tüm öğrenci, veli ve davetlilere verilen akşam yemeğiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.