Yeni vergi geliyor! Katlanarak artacak

Yeni vergi geliyor! Katlanarak artacak

Türkiye'de yeni vergi sistemi geliyor. Katlanarak artacak vergi vatandaşı tedirgin etti.

Vergi reformu paketi, iki veya daha fazla evi olanlara büyük miktarda Emlak Vergisi ve tapu harcı getiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde "vergi reformu" adı altında yürütülen projenin en kritik noktalarından biri de 1'den fazla konutu olanlara yönelik yeni vergilerin oluşturulması.

KATLANARAK ARTAN EMLAK VERGİSİ

Önümüzdeki haziran ayının ilk haftasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması planlanan yönetmelik taslağıyla ilk kez Emlak Vergisi oranlarında rakama göre değişiklik yapılması planlanıyor. Sözcü gazetesinin haberine göre, birden fazla evi olanlar her yıl normal şekilde yaşadıkları evin vergisini ödemeye devam edecek. Ancak aynı kişinin iki veya daha fazla eve sahip olması durumunda, bu evler için katlanarak artan Emlak Vergisi ödemek zorunda kalacak. Bu konutlara ne kadar ek vergi yükü getirileceği ise henüz belli değil.

BU EVLER İKİNCİ EV SAYILABİLİR!

Milyonlarca vatandaşın köylerdeki ata evleri tapu kayıtlarında görünüyor. Bu ev ve mülklerin çoğu mirasçıların hisselerindedir. Köy evlerinin yanı sıra tatil evi olarak kullanılan evler de tapuya kayıtlıdır. Köy evleri ve kulübeler 'ikinci ev' sayılırsa milyonlarca vatandaş yeni vergilerle karşı karşıya kalacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum