Yeni V40'la rekor tazeleyecek

Yeni V40'la rekor tazeleyecek

Otomobil satışlarının yüzde 6,2 gerilediği 2012’de, Volvo Car Türkiye satışlarını yüzde 12,5 arttırarak markanın Türkiye’deki tarihi rekorunu kırdı.

Otomobil satışlarının yüzde 6,2 gerilediği 2012’de, Volvo Car Türkiye satışlarını yüzde 12,5 arttırarak markanın Türkiye’deki tarihi rekorunu kırdı. Yeni modeli V40’ı bu ay sonunda 69 ile 114 bin TL arasında değişen fiyatla pazara sunacak olan Volvo Türkiye 2013’te ise yaklaşık 6 bin adet satışa ulaşarak rekorunu yenileyecek.

Geçen yıl pazara sunduğu S60, V60 ve S80 DRIVe Powershift modelleriyle premium segmentteki 1.6 lt-dizel-otomatik boşluğunu dolduran Volvo Car Türkiye 5200 adetlik satış hedefine ulaştı. Mercedes, BMW ve Audi’nin yer aldığı premium segmentte payını yüzde 1 arttırarak 10,2 seviyesine çıkaran Volvo’nun 2013’teki yeni silahı S40’ın yerini alacak V40 olacak. Volvo Car Türkiye Pazarlama Direktörü Ebru Ekşi Akınoğlu premium pazarından yüzde 11 pay hedeflediklerini söyledi. Akınoğlu, “V40, V40 R-Design ve V40 Cross Country ürün yelpazemiz içinde hem bizlere hem de premium segmente yepyeni boyutlar kazandıracak. Bu yıl 1200 adedin üzerinde V40 satmayı hedefliyoruz.”dedi.
Volvo Car Group’un global satışları içinde Türkiye ile birlikte Fas, Mısır ve Dubai HUB ülkeleri bugüne kadar en yüksek satış adetlerine ulaşarak dikkat çekici sonuçlara imza attı.

En güvenlİ Volvo

Volvo’nun Türkiye’deki satışların yüzde 20’sini oluşturması beklenen V40 İsveçli markanın lokomotif modellerinden biri olacak. 5 kapılı premium kompakt segmentte rekabet edecek araç 4 motor seçeneğinin yanında, Cross Country ve R-Design gibi farklı gövdelerle de ithal edilecek. Araç, geniş gösterge paneli, kapı tasarımının akıcılığıyla birlikte ‘büyük otomobil’ hissi yaratıyor. Yeni özellikler arasında dünyada ilk kez sunulan Yaya Hava Yastığı Teknolojisi, ‘haptik’ (dokunma duyusunu kullanarak çalışan) otomatik direksiyon düzeltmeye sahip Şerit Koruma Yardımcısı, Akıllı Park Yardım Pilotu, Otomatik Trafik İşareti Bilgisi, Aktif Uzun Far ve arkada Çapraz Trafik Uyarısı radar sistemi yer alıyor. 1.6 litre dizel motor 115 HP güce ve 285 Nm torka sahip.

 
Kamyonda büyük işbirliği tamam

 Global platformda aynı çatı altında bulunan ağır ticari araç üreticileri Volvo Trukcs ve Renault Trucks, Türkiye operasyonlarını Volvo Groups Trucks adı altında tek çatıda toplama kararı aldı. Volvo Groups Trucks Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı birleşmeyle önemli bir sinerji yakalamayı hedeflediklerini söyledi. Büyükakıncı,satış sonrasında hizmet noktalarının her iki marka kamyona da hizmet götüreceğini söyledi.

16 bin sipariş alan ‘Adam’ banttan indi

Opel’in yaklaşık 190 milyon euro yatırımla ürettiği küçük otomobili Adam, bantlardan indi. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Adam’ın Avrupa’da şimdiden 16 bin sipariş aldığını ifade etti. Otomobilin en önemli özelliğinin kişiselleştirme olduğunu vurgulayan Keklik, “Bugün bir ADAM siparişi veren herkes, kendi otomobilinin aynısından bir tane daha görmeyeceğinden kesinlikle emin olabilir. Neredeyse her ADAM benzersiz olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.