Yeni üniversite güçlü olmalı

Yeni üniversite güçlü olmalı

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu ve AK Parti İl Yönetiminden Mehmet Önal gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mustafa Arslana nezaket ziyaretinde bulundu

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu ve AK Parti İl Yönetiminden Mehmet Önal gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mustafa Arslan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Selçuk Üniversitesi’nin bölünmesiyle ilgili de konuşan Prof. Dr. Cem Zorlu, yeni kurulan Konya Üniversitesi’nin zayıf bir üniversite yerine güçlü bir üniversitesi olmasını istediklerini, bu yüzden milletvekilleriyle bölünme konusunda birçok istişarelerde bulunduklarında söyledi. Yeni bir üniversite için yeni binaların yapılmasının daha iyi olacağını fakat mali bütçenin buna elvermediğini kaydeden Cem Zorlu, “Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nin ve İlahiyat Fakültesi’nin yeni kurulan Konya Üniversitesi’ne bağlanması Konya Üniversitesi’ne güç katacaktır. Kamuoyundan gelen tepkileri de dinledik. Konya artık 2 güçlü üniversiteye sahip olacak. Yeni bir özel üniversite daha Konya’da kurulacak. Pankobirlik tarafından kurulacak olan Tarım Üniversitesi YÖK’te bekliyor” dedi.

Kamuoyunun 3.bir üniversite beklentisi olduğunu belirten Zorlu, ileride yeni bir üniversitenin daha kurulabileceğini söyledi. Son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan milletvekili maaşlarına da değinen Cem Zorlu, basında yansıtıldığı gibi milletvekillerinin maaşına yüzde 100 zam yapılmadığını söyledi. Sadece çalışan emekli milletvekillerinin maaşına yüzde 100 zam yapıldığını ve bunların sayısının ise 170 civarında olduğunu aktaran Zorlu, “Şu anda büyük bir kirliliği yaşanıyor. Basında milletvekillerinin maaşlarına yüzde 100 zam yapıldığı haberleri çıkıyor. Emekli vekillerin maaşı ise 6 bin TL’den 8 bin TL’ye çıktı” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum