Yeni Türk Ticaret Kanunu bilgilendirme toplantısı

Yeni Türk Ticaret Kanunu bilgilendirme toplantısı

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
     Üzülmez, partisinin il başkanlığında düzenlediği toplantıda yarım asırdır yürürlükte olan 1957 tarihli 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 01 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yerini Yeni Türk Ticaret Kanunu'na bırakacağını belirtti.
     Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun eşitlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkelerini somut olarak hayata geçiren birçok yenilik getirdiğini ifade eden Üzülmez, düzenlemenin piyasa ekonomisinin sağlıklı bir şekilde işlemesi bakımından önemli kazanımlar sağlayacağını bildirdi.
     Üzülmez, kanunun getirdiği yeniliklerle birlikte maliyetlerin azalacağını, emek ve zamandan tasarruf edileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''Kanun ile birlikte, güvenli elektronik imza kullanılabilecek. Ticaret sicili kayıtları elektronik ortamda tutulabilecek. Fatura ve teyit mektupları, ihbar, itiraz ve benzeri beyanlar elektronik ortamda yapılabilecek. Genel kurul çağrıları elektronik posta ile toplantıya katılma, öneri sunma, oy kullanma ise internet ortamında elektronik imza ile yapılabilecek. Ticaret unvanının görünürlüğü, unvan ve işletme adının korunması ve ticaret sicilinin etkinliğini artırmaya yönelik önemli düzenlemeler yapılmıştır.''
     Anonim şirketlerle ilgili bazı yenilikler getirildiğini dile getiren Üzülmez, anonim şirket kurucularının kuruluş beyanı vereceklerini, SPK kanununa tabi olmayan anonim şirketlerinin de kayıtlı sermaye sistemine geçebileceklerini söyledi.
     Üzülmez, yürürlüğe girecek kanun ile tek kişilik limited şirketi kurulabileceğini, limited şirketi kurmak için asgari sermayenin ise 10 bin lira olarak belirlendiğini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.