Yeni Peugeot 301 göz dolduracak

Yeni Peugeot 301 göz dolduracak

Yeni Peugeot 301 İstanbul Auto Show'da olacak!

Yeni Peugeot 301, sürüş koşullarının bazen zorlu olduğu ve kaliteli iç mekana çok önem veren pazarlara yönelik bir model. Bu nedenle, proje süresince tasarımcıları bu iki unsur yönlendirdi. Peugeot 301’in sınıfında iç mekan genişliği ve sağlamlık açısından referans olması hedefleniyor.

Yeni Peugeot 301’in halka yönelik dünya prömiyeri, 1 Kasım 2012 tarihinde Türkiye’de düzenlenecek İstanbul Auto Show Fuarı’nda gerçekleştirilecek. 1 Kasım tarihi itibariyle Yeni Peugeot 301, 29.900 TL’den başlayan fiyatlar ile Türkiye’de pazara sunulacak. Ardından Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda başka ülkede satışa sunulacak.

Dışı Güçlü, İçi Cömert
Markanın tüm dünyada satış hacmi açısından zamanla en önemli modellerinden biri olacak Peugeot 301, sınıfının merkezinde konumlanıyor. Araç, satışa sunulacağı farklı pazarların beklentilerine uyarlanmış olan modern bir tasarım ve standartlar sunuyor. Böylece, 301 hem duygulara hitap eden ve hem de dayanıklılık sergileyen güçlü karakterli tasarımı ve modern görünüşü ile, Peugeot’nun en yeni tasarım kodlarını üzerinde barındırıyor. Otomobilin tasarımı Peugeot’nun en üst kalite kriterlerinin bir araya getirilmesiyle yönlendirilmiş. 301, sıcak ülkeler, soğuk ülkeler, bozuk yollar gibi farklı kullanım ve yol koşullarına uyum gösterecek şekilde geliştirilmiş. 4,44 m uzunluğundaki araç rakiplerinin bir adım önüne geçmesini sağlayan cömert mimarisi ile ayırt ediliyor.

Şıklık ve sadelik
301’in tasarımcıları Peugeot Markası’nın yeni kimliğini simgeleyen konsept otomobil SR1’den geniş ölçüde esinlenmişler. Aracın çizgileri saf, esaslı fakat aynı zamanda seçkin. Modern ve yalın tasarımı ve tarzıyla zarafet sergiliyor.

Peugeot’nun son stil kodlarını devralan 301’den heykelsi hatlar ve büyük karoser yüzeyleri ile güçlü ve dinamik bir karakter yayılıyor, bunlar aynı zamanda otomobilin cömert, sağlam ve kalite imajına katkıda bulunuyorlar. Dengeli boyutları araca ince ve şık bir profil kazandırıyor.

301, panjur tasarımı ve kaputun burnunun altında konumlandırılmış marka logosu ile yeni Peugeot stilinin bütün genlerine sahip. Bu marka stili 508’de olduğu gibi, ucunda ön plana çıkarılan Aslan amblemi ile kaputu işleyen hatların hareket noktasını teşkil ediyor. Dinamizm ve sağlamlık hissini artıran logo aynı zamanda 301’in aslan bakışını da ön plana çıkarıyor. Canlı, teknolojik ve aynı zamanda heyecan yüklü logo farların karakteristik eğrisi ile doğrudan SR1’den esinlenilmiş.

Referans oluşturan iç mekân genişliği
Peugeot 301’in iç mekanında hakim olan ilk izlenim genişlik. Gerek önde oturan yolcular için, gerekse arkada oturan yolcular için olsun oturma alanı genişliği kendi pazar segmentinde referans oluşturuyor.

Bu sonucu elde etmek için, tasarımcılar 301 üretiminde kullanılan platformun boyutlarını azami derecede optimize ettiler. Dingil mesafesi 2,65 m’ye çıkarıldı, bu rakam ise halen pazarda bir referans teşkil ediyor, ve tekerlek izleri önde 30 mm ve arkada 10 mm genişletildi. 0,816 m ön dingil çıkıntısı ve 0,974 m arka dingil çıkıntısı ile, toplam uzunluk 4, 44 m’ye ulaşıyor. Bu şekilde yaratılan alan bir yandan yolculara ve öte yandan bagaj hacmine fayda sağlıyor. İçerde, duyulan ferahlık hissi gerek önde, gerekse arkada cömert ölçülerle sürdürülüyor.

Eşsiz bir sürüş keyfi
Peugeot yürüyen aksamlarının kalitesi bakımından genel kabul gören bir markadır. Yeni 301 en üst düzeyde dinamik sürüş özellikleri göstererek Markanın bu ününü pekiştiriyor.
Ön takım Mc Pherson tipinde ve arka takım deforme olabilen bir kirişle donatılmış. Son nesil Peugeot modellerde sunulan süspansiyon sistemleri yeni 301’de de kullanılmış. Mühendislerin mükemmel şekilde hakim olduğu bu yürüyen aksam yol koşulları ne olursa olsun konfor ile yol tutuşu arasında en iyi dengeyi sağlayacak şekilde adapte edilmiş ve geliştirilmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.