Yeni modellerle üç vardiya devam

Yeni modellerle üç vardiya devam

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, bu yıl yeni modellerin sayesinde üç vardiya üretime devam edeceklerini, amaçlarının 360 bin adetlik kapasitenin yüzde 90’ını doldurmak olduğunu belirtti.

Renault’nun yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Tunalıoğlu, bir önceki yıla göre 2012’de yüzde 6’lık düşüşle yaklaşık 311 bin araç ürettiklerini, ihracat adetleri ve cirosuyla da bu yılı birinci sırada tamamladıklarını söyledi. Symbol üretiminin bir süre sonra sona ereceğini, buna rağmen yeni Clio4 ve şubatta seri üretimi başlayacak Clio Sport Tourer’ın yanı sıra yenilenen Fluence ve Megane Hatchback ile kapasitelerinin azalmayacağını ifade eden Tunalıoğlu, “Geçen yıl eylül sonunda üretimine başladığımız Clio4 için iki ayda 49 bin sipariş aldık. Eylül-Aralık arasında da 75 bin adet araç ürettik. Yeni modellere ihraç pazarlarından da talep bekliyoruz. Dolayısıyla üç vardiyaya devam edeceğiz. Ağırlık Clio4’ün olacak” dedi.
Oyak Renault’nun geçen yıl 261 bin adet motor, 243 bin adet de vites kutusu ürettiğini, toplam cirolarının 4.2 milyar dolar olduğunu belirten Tunalıoğlu, 830 milyon dolar ticaret fazlası elde ettiklerini de kaydetti. Geçen yıl 2011 milyon dolar yatırım yaptıklarını, model yatırımlarının tamamlandığını ifade eden Tunalıoğlu, bu yıl 55 milyon euro motor yatırımı yapacaklarını, yeni motor yatırımıyla ilgili sonucu ise halen beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.