Yeni İstanbul Yolu'nda eski sorun

Yeni İstanbul Yolu'nda eski sorun

Konya'da her geçen gün artan araç trafiğiyle birlikte şehir ulaşım da alarm veriyor.

Konya'da her geçen gün artan araç trafiğiyle birlikte şehir ulaşım da alarm veriyor. Özellikle Yeni İstanbul Yolu ulaşamı artık kaldırmıyor. Konya'daki araç sayısı dikkate alındığında önümüzdeki 5 yıl içeresinde trafikteki araç sayısının 2 katına çıkması bekleniyor. Bu da yeni tedbirlerin alınmasını şart koşuyor.

Konya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 631 bine ulaştı. TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre Konya'daki araç sayısı her geçen gün artıyor. Rakamlara göre Konya'da her 3 kişiden 1'inde araç var. Araç sayısına paralel olarak Konya'daki ulaşımın yükü de arttı. Yollar artık kalabalık trafiği kaldırmıyor. Şehir merkezinde iş giriş-çıkış saatlerinde yoğunluk oluşuyor.

İstanbul Yolu'nda bulunan TEDES'ten 2012 yılında günde 400 bin araç geçerken 2014 yılında günde 600 bin araç geçti. 2015'in ilk 9 ayında da 400 binin üzerinde araç TEDES'ten geçti.

Yeni İstanbul Yolu'nu çok sayıda TIR ve kamyonun kullanması da trafiğin yığılmasına neden oluyor. Bütün uyarılara rağmen sol şeriti kullanan TIR sürücüleri trafiğin akışını zayıflatıyor. Dün 1. Organize Üst Geçiti'nde gerçekleşen küçük bir trafik kazası sürücüleri çileden çıkarttı. TIR ve otobüslerin de yığılmaya eklenmesiyle birlikte sabah saatlerinde metrelerce araç kuyruğu meydana geldi. Sürücüler yeni tedbirlerin alınması konusunda yetkilileri uyarıyor.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum