Yeni hastene ücretleri cep yakacak!

Yeni hastene ücretleri cep yakacak!

Hükümet, özel ve üniversite hastanelerinde iki kat fark ücreti alınması için kolları sıvadı. Yeni tasarı yasalaşması halinde, 18 yaşını doldurmamış çocuklarda genel sağlık sigortası kapsamına alınacak.

Hükümet, hastanelerden fark ücreti alınması için düğmeye bastı! Fark ücretleri özel ve üniversite hastanelerinde tedavi gören hastalar için geçerli olacak ve bu fark iki katına çıkarılacak. Sistemin en dikkat çeken yöne ise hiçbir ücret alınmayan 18 yaş altı çocuklarında eskiden olduğu gibi genel sağlık sigortası kapsamına alınması...

Meclis'e sunulan yeni tasarı kafaları karıştırdı! Hükümet, Varlık Barışı Tasarısı'nın içine hastane farklarını da kattı. Torba yasada belirtilen düzenlemeler yasalışırsa 18 yaşına kadar tüm çocuklar genel sağlık sigortası kapsamına alınacak. 

FİYATLANDIRMA SİSTEMİ

Yeni düzenlemenin Meclis'ten geçmesi halinde, fiyatlar isin Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kurulacak. Bu komisyonda, üniversite hastaneler ile özel hastaneleri temsilen birir üye katılacak. 

YENİ ÜCRETLER CEP YAKACAK

Torbada vatandaşın canını yakacak yeni düzenlemeler de yer alıyor. Düzenleme, vakıf üniversiteleriyle sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından belirlenen ücretlere ek olarak, genel sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden ilave ek ücret alınabilecek. Bu tavan ücreti ise bir katından iki katına çıkarılacak. İlave ücretleri belirleme yetkisi ise Bakanlar Kurulu'nda olacak.

Öğretim üyesine fark ücreti 

Üniversite hastanelerinde, kişilerin tercihiyle mesai saati dışında görev yapan öğretim üyesine ilave ücret verilmesi amaçlanıyor. Bunun için alınacak ilave ücretin tavanı sağlık hizmetleri bedelini geçmemek üzere Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek. Alınacak ilave ücret, bir defada bir asgari ücreti geçemeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.