Yeni Eğitim-öğretim Yılı Öncesi Kaçak Fırın Denetimleri Artırılıyor

Yeni Eğitim-öğretim Yılı Öncesi Kaçak Fırın Denetimleri Artırılıyor

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi katı dışı fırınlara yönelik yapılan denetimlerin artırılacağını söyledi. Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal...

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi katı dışı fırınlara yönelik yapılan denetimlerin artırılacağını söyledi.

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Özellikle çocukların sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Pınar, yeni eğitim-öğretim yılında çocukların sağlıklı ürünler tüketmesine büyük önem verdiklerini belirtti.

Kantinlerde satılan unlu mamullerin işletme kaydı olan fırınlardan alınmasını isteyen Pınar, kayıt dışı üretim yapan işletmeler sebebiyle vergisini ödeyen, sigortalı işçi çalıştıran fırıncı esnafın mağdur olduğunu kaydetti. Pınar, kayıt dışı üretimin önüne geçmek için mücadele verdiklerini, Mustafa Dündar’ın da kendilerine destek verdiğini vurguladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise şunları dile getirdi: “Okulların açılmasıyla birlikte, okulların etraflarında simit ve diğer unlu mamullerin satışı artacaktır. Dolayısıyla bizler de denetimlerimizi yoğunlaştıracağız. Daha hijyenik ortamlarda üretilen sağlıklı ürünlerin çocuklarımıza ulaştırılması bizim ana hedefimiz. Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası’na üye olan ve üye olmayan fırınlara denetimlerimizi sürdüreceğiz. Gramaja dikkat ediyoruz. Yasal çerçevede faaliyet göstermeyen işletmelere işlem yaparak yasal prosedürü uygulayacağız. Bu çalışmalarımızda başarı sağlayarak çocuklarımız için sağlıklı ve hijyenik bir eğitim-öğretim yılı sunacağız.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.