Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Gündüz: Sisi Müslümanları Uyandırdı

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Gündüz: Sisi Müslümanları Uyandırdı

Mardin’in Midyat ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, Mısır’ın seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi devirdikten sonra darbeyle koltuğa oturan Sisi’ye Müslümanları uyandırdığı için teşekkür ett.

Mardin’in Midyat ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, Mısır’ın seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi devirdikten sonra darbeyle koltuğa oturan Sisi’ye Müslümanları uyandırdığı için teşekkür etti. Gündüz, çözüm süreci konusunda BDP ve PKK’ya güvenmediğini açıkladı.

Midyat’ta ziyaretler gerçekleştiren Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, gazetecilere açıklamada bulundu. Gündeme dair açıklama yapan Genel Başkan Gündüz, “Mısır'da yaşanan katliam şeytanın askeri olan Sisi'nin firavunluğunu gösteriyor. Şehitler ile İslam birliği kuruluyor. Dünyada ve ülkemizde ortaya çıkan tepki artık bir İslam birliğinin zorunluluğunu kanıtlıyor. Doğu ve Batı mücadelesinde Batı birlik iken ve bundan dolayı galip ve mağrur iken Doğu ise bir parçalanmışlık ve karmaşa içindedir. Tüm Müslümanların içinde olan İslam kardeşliği ve İslam birliği artık siyasi bir vücut bulmalı ve İslam birliği acilen kurulmalıdır.” dedi.

“SİSİ’YE TEŞEKKÜRLER”

Açıklamasında Mısır’daki darbenin Müslümanların birlik olmasına vesile olduğuna işaret eden Gündüz, sözlerine şöyle devam etti: “Mısır'da yaşananlar ümmetin uyanışına, Müslümanların tek vücut olmasına vesile oldu. Yaşanan olaylar beni mutlu etmekte, çünkü bu şerden hayır doğdu. Tüm dünya Müslümanları sesini yükseltti. Bilmeden hayra ve güzelliğe sebep olan Sisi’ye teşekkürler. Çünkü Müslümanları uyandırdı, kardeş etti. Adeviye'den İslam birliği kurulmasına sebep oluyor.”

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE PKK VE UZANTISI BDP’YE GÜVENMİYORUM”

‘Çözüm süreci’ne de değinen Genel Başkan Gündüz, “Çözüm sürecinde PKK ve uzantısı BDP’ye güvenmiyorum. Çözüm süreci bir barış süreci değil, PKK’nın ayakta kalmasını sağlamak için başvurduğu bir alicengiz oyunudur.” ifadesini kullandı.

Son zamanlarda PKK’nın finans kaynaklarına ağır darbeler vurulduğunu hatırlatan Gündüz, “Başarılı operasyonlarla PKK’ya ağır darbeler vurdu, BDP vekilleri vekillikten düşürülecekti ve Apo İmralı’da unutulup katil olarak hatırlanacaktı. Tüm bunlar PKK’yı sözüm ona çözüm sürecine zorladı. İşin aslı PKK’nın iflasıdır. Kendini kurtarma çabasıdır. Çözüm diyen örgütün kalkıp dağ kadrosuna adam çekmesi iki yüzlülüktür, yalancılıktır. PKK satılık ve taşeron örgüt olduğundan ABD ve Batı Türkiye’yi güçsüzleştirmek için PKK ile çözüm sürecine darbe vurup çözüme engel olacaktır.” şeklinde konuştu.

Gündüz, açıklamalarının sonunda ‘Rabia’ işaretiyle gazetecilere boz verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.