Yeni dönemde Konya'nın ilk milletvekili bu isim oldu

Yeni dönemde Konya'nın ilk milletvekili bu isim oldu

28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor. Bu kapsamda Konya'da kaydını yaptıran ilk isim AK Partili Meryem Göka oldu.

28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, milletvekillerinin TBMM'deki kayıt işlemleri sürüyor. Bu kapsamda Konya'da kaydını yaptıran ilk isim AK Partili Meryem Göka oldu. Göka, mazbatası görevlilere teslim ederek, kayıt yaptırdı. Göka, “28. Dönem için Meclise kayıt işlemlerimizi gerçekleştirdik. Rabbim mahçup etmesin, ülkemize, milletimize ve Konya'mıza hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah” dedi.

adsiz-007.jpg

MERYEM GÖKA KİMDİR?

Meryem Göka, 1963 yılında Almanya’nın Ettlingen şehrinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Almanya’da, lise eğitimini ise Ankara Kız Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılında ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü’nü Şeref Öğrencisi olarak bitirdi. Meryem Göka, AK Parti’nin 2008 yılı Olağan Kongresi’nde MKYK Üyeliğine seçilmesinin ardından Çevre Komisyonu Başkanlığı’na getirildi. 2011-2014 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevini üstlenen Göka 2014 yılında ICAPP (Asya Siyasi Partiler Uluslararası Konferansı) Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2015 yılından itibaren ICAPP Eş Başkanı olarak görevine devam eden Göka, şu anda ise Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir. Anadili Almanca olan Göka çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Göka evli ve 3 çocuk annesidir.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum