Yeni BESYO binasının inşası başladı

Yeni BESYO binasının inşası başladı

Akademisyen ve öğrencilerin teorik ve pratik anlamda daha modern şartlarda eğitim verebilmeleri ve alabilmeleri için yeni BESYO binasının inşası çalışmaları başladı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesindeki akademisyen ve öğrencilerin teorik ve pratik anlamda daha modern şartlarda eğitim verebilmeleri ve alabilmeleri için yeni BESYO binasının inşası çalışmaları başladı.
Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde yapımı süren binanın tamamının üniversite kaynaklarıyla inşa edileceğini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Selçuk Üniversitesi’nin fiziki yapılanmasına ilişkin eksiklik ve ihtiyaçları gidermeyi arzuluyoruz. Gerek akademisyenlerimize gerekse öğrencilerimize yakışır kullanışlı, rahat ve modern eğitim imkanı sağlamak adına bu projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. İnşa edilecek olan yeni BESYO binamızla inanıyorum ki öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz teorik ve uygulamalı eğitimi rahatlıkla bir arada görebilecek. Her alanda olduğu gibi artık sportif faaliyetlerde de Selçuk Üniversitesi adından daha fazla söz ettiren bir kurum olacaktır.” dedi.
Yaklaşık 10 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak binanın yapımının kısa süre önce başlandığı belirtildi. Mimari tasarımıyla dikkat çeken yeni eğitim kompleksi derslikler, öğretim üyesi ve idarim birim odaları, laboratuarlar, spor alanları ve sosyal donatıya sahip pratik ve teorik anlamda oldukça kullanışlı şekilde tasarlandığı ifade edildi. 3 kat olarak inşa edilecek yeni kompleks içerisinde 11 adet sportif çalışma salonları, 13 adet derslik, 57 öğretim üyesi odası, performans laboratuarı, 5 adet bilgisayar laboratuarı, seminer odası, pano odası, kütüphane, kantin, bay ve bayan soyunma odaları, duşlar ile depo odaları yer alacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.