Yemini de kurtaramadı

Yemini de kurtaramadı

Emlakçı Bekir Çorapı 10 yerinden bıçaklayıp öldüren ve gasp edip cesedini bir kuyuya atıp yakan, evini ve aracını kundaklayan katil zanlısı çıkarıldığı mahkemede müebbet ve 10 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen emlakçı cinayetinin karar duruşmasına tutuklu sanık Faruk Şengül, maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı. Savcı Faruk Şengül’ün cinayet, gasp ve mala zarar verme suçlarından cezalandırılmasını istedi. Müdahil avukatı ise, ‘Müvekkillerimin babası olan Bekir Çorap, gasp için öldürülmüştür. Cesedinin ve evinin yakılmasının yanı sıra iş yerindeki kasadan da 25 bin Euro alınmıştır. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum’ dedi. Sanık avukatı ise, müvekkilinin cinayeti işlediğini açık bir şekilde itiraf ettiğini belirterek, ‘Müvekkilim gasp için cinayeti işlememiş, ikinci eşi hakkında kötü konuştuğu için kendini kaybetmesi sonucu öldürmüştür. Müvekkilim hakkında verilecek cezada tahrik unsurlarının uygulanmasını istiyorum’ diyerek o şekilde karar verilmesini talep etti

ÇOCUKLARININ ÜZERİNE YEMİN ETTİ
Mahkeme heyeti karar vermeden önce zanlıya son sözünü sordu. Zanlı Faruk Şengül, ‘Benim paraya pula ihtiyacım yok, babamın fazlasıyla var. Çocuklarımın üzerine yemin ederim ki, namusum için öldürdüm. Hatta ben öldürmedim, o kendini öldürttü’ diyerek cevap verdi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Sanığa TCK 82/1 maddesinin ‘H’ bendine göre bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla Bekir Çorap’ı öldürmesinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veriyoruz. Bu cezayı duruşmadaki iyi hali nedeniyle müebbete düşürüyoruz. Gasp suçundan ise, TCK 149/1 maddesi gereğince 10 yıl ceza veriyoruz, bu cezayı da 8 yıl 4 aya düşürüyoruz. Yakarak mala zarar verme suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verdik” dedi. Sonuç olarak mahkeme heyeti sanık Faruk Şengül’e müebbet ve 9 yıl 10 ay hapis cezası vermiş olurken, aynı davada yargılanan ikinci eşi N.G. hakkında da beraat kararı verdi.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.