Yemekte su içmeyin
Özel Selçuklu Hastanesi Diyetisyeni Ayşe Duran, su tüketiminin önemine dikkat çekerek, günlük en az 12 bardak su içilmesini tavsiye etti. Su tüketimin insan vücudu için çok önemli olduğunu belirten Duran, “Yeni doğmuş bebeğin vücudunun yüzde 97'si sudur. Sağlıklı bir yetişkinde yüzde 75, yaşlı insan vücudunda yüzde 65'e düşer. Beynin yüzde 75'i, kemiklerin yüzde 22'si, diş minesinin yüzde 2'si sudan oluşur. Su tüm canlıların yaşam kaynağıdır. 2 saatte bir su tüketmeliyiz. Çünkü böbrek vücuttan asitleri temizlerken mesaneyi yavaş yavaş doldurur. Sabah kalkınca ilk işimiz güne 2 bardak oda sıcaklığında su içerek başlasın. Akşam yatmadan önce de 2 bardak su içerek günü kapatalım.Suyu öğün aralarında içmek en doğrusudur. Yemeklerle birlikte su içilmemelidir. Yemeklerden 30 dakika öncesi veya 30 dakika sonrası tüketmek uygun olur.
Evet doğru su diye bir şey vardır. Suyun bizim için PH'sı çok önemlidir. Her zaman marketten su aldığımız zaman suyun PH'sına bakmalıyız. Suyun PH'sı 7'nin üzerinde olması gerekiyor. Eğer evlerimizde çeşme suyunu kullanıyorsak, PH çubuklarıyla PH derecesine bakabiliriz. PH çubuğunu suya batırdığımız zaman renginin maviye dönmesi gerekir. O zaman suyumuzun alkali olduğunu anlarız. Ve bu bizim için doğru sudur.”
NEDEN SUYU ÇOK TÜKETMELİYİM?
Günde an aşağı 3 litre su tüketilmesi gerektiğini belirten Duran, şunları söyledi:“20 kilogram başına litre su düşmektedir. Örneğin siz şu an 60 kilogram. O zaman günlük 3 litre su tüketmeniz gerekiyor. Sebebi, kilo vermeyi sağlayan yağ yakımı sonrası ortaya çıkan asitleri atabilmektir. Unutulmamalıdır ki, günlük içtiğiniz çay, meyve suyu, kahve gibi sıvılar su yerine geçmez! Kola ve kahvenin PH'sı oldukca düşüktür o yüzden bunlara dikkat etmek gerekir. Ayrıca suyu az içtiğimiz vakit idrar rengimiz de koyulaşır ve kokusu ağır olur. Hafif bir susuzluk hali metabolizmayı hemen yavaşlatır. Yeterince su içmezsek günlük almamız gereken kalorinin çok üstünde yemek yeriz. Çünkü kendimizi hem açlık durumunda zannederiz hem de yavaşlayan metabolizma yüzünden harcanan enerjiyi daha çok depolarız. Unutmayın beyindeki susuzluk ve açlık merkezi birbirine çok yakındır, sinyaller karışabilir. Ter kokusu, koyu ve kokulu idrar, her gün dışkılayamamak, dışkıda ağır koku, ağız kokusu, ciltteki kuruluk ve kırışıklık suyu az içtiğimizin göstergesidir.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.