Yelkenoğlu Liseleri’nde Nurullah Genç’e Vefa Paneli

Yelkenoğlu Liseleri’nde Nurullah Genç’e Vefa Paneli

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Nurullah Genç adına Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri’nde vefa paneli yapıldı.

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Nurullah Genç adına Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri’nde vefa paneli yapıldı. Etkinliğe Prof. Dr. Nurullah Genç’in yanı sıra onu yakından tanıyan şair ve akademisyenler katıldı.

Açış konuşmasını yapan Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız, “Okul olarak kültürel ve sanatsal faaliyetleri çok önemsiyoruz, bu bağlamda şehrimize farklı vesilelerle gelen ya da davet ettiğimiz şair, yazar ve akademisyenleri öğrencilerimizle buluşturarak birikimlerinden istifade ediyoruz. Bu tür etkinliklerde bizleri destekleyen Kayseri Yazar ve Şairler Derneği'ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinliğin ilk bölümünde Nurullah Genç’e saygı paneli gerçekleşti. Öğretim Elemanı Talat Ülker’in oturum başkanlığını yürüttüğü panelde, Yrd. Doç. Dr. Abdülkerim Dinç, Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek ve diğer şairler A. Vahap Akbaş ile Muhsin İlyas Subaşı Nurullah Genç’in şiir dünyasını, edebi kişiliğini ve Türk edebiyatı için önemini ele alan konuşmalar yaptılar.

Panelistlerden Talat Ülker, “Şiir dili şiire aşina olmayanlar için zor bir dildir, şair okuyucuya özel bir dil sunar. Nurullah Genç bir yolculuk şairidir, onun iç dünyasından ötelere bir yolculuk gerçekleştirdiğini hemen anlayabilirsiniz. Köyünü şehre taşır, daha sonra da şehrin bunaltıcılığından çıkarak bizi aşk ülkesine götürür.” şeklinde konuştu.

Tacettin Şimşek, Genç’in dışta sesi içte felsefesi, meselesi, hikayesi, kutsalı, fikri, zikri, şükrü olan bir şair olduğunu dile getirdi. Vahap Akbaş da “O baştan aşağı bir şair. Anadolu’da yaşamak onun için bir şans olmuştur, yaşadığı coğrafya şiirlerine maya katmıştır.” ifadesini kullandı.

Nurullah Genç’in sadece 'Yağmur şairi' olarak isimlendirilmesine karşı olduğunu ifade eden bir diğer panelist Abdülkerim Dinç ise naat şairi denilince geçmişten günümüze Fuzuli’nin, Sezai Karakoç’un ve Nurullah Genç’in ilk akla gelenlerden olduğunun altını çizdi.

Kayseri’nin yetiştirdiği önemli şairlerden Muhsin İlyas Subaşı, “Şairler gönülleriyle konuşur, gönlümüzü kaybedersek her şeyimizi kaybederiz. İşte Nurullah Genç, o bir gönül mimarıdır, onun şiiri münzevi bir hayatı yansıtır.” dedi.

Programın ikinci bölümünde ise kürsüye Şair Nurullah Genç geldi. Öğrencilere 'siz her şeyin en yenisine layıksınız' diyerek henüz basılmamış şiirlerinden örnekler okuyan Genç, “Benim bütün şiirlerimde bir sonsuza yolculuk vardır, zaman zaman sıradan bir aşk şairiymiş gibi tarif edildim, ama böylesi bir aşk benim şiirime hiçbir zaman girmedi. Şiire başladığım günlerde cebimde bir şiirle on beş gün dolaştım, okuyacak birini aradım, etrafımdakilerin şiire uzak olduğunu görünce az kalsın bırakıyordum. Tevafuk eseri Nazir Akalın’ı şiir kitabı okurken gördüm, ona okudum şiirimi, ardından kucaklaştık, öyle çok sevindim ki duygularımı anlatamam.” dedi.

Yağmur şiirinin yazılma sürecini ve hayatındaki önemli dönüm noktalarını da öğrencilerle paylaşan Nurullah Genç öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Programın sonunda panelistlere ve Nurullah Genç’e Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız tarafından günün anısına plaket takdim edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.