Yedikıta’nın temmuz sayısı yayınlandı

Yedikıta’nın temmuz sayısı yayınlandı

Çamlıca Yayınevi tarafından aylık olarak çıkartılan ilim tarih, ilim ve kültür dergisi Yedikıta’nın Temmuz sayısı okuyucularla buluştu.

‘Doğru bilgi doğru kaynaktan alınır’ düsturu ile 2005 yılında faaliyete başlayan Çamlıca Basım Yayın, kültürümüze, tarihimize ve tarihimizin kaynaklarına dair yayınlarının yanında ilk sayısını Eylül 2008’de okurlarıyla buluşturduğu Yedikıta dergisiyle de tarihî, ilmî ve kültürel konularda temel kaynaklar ve tarihî belgeler kullanılarak çarpıcı fotoğraflar eşliğinde hazırlanan araştırmacı ve titiz bir yayıncılık ortaya koyuyor.

Başlangıcından bugüne kadar tarihte meydana gelen bütün hadiseler, Yedikıta’nın uzman araştırma ekibi tarafından günümüz bakış açısıyla büyük bir ciddiyetle değerlendirilerek, 7’den 70’e bütün okurlarına sunuluyor. Her ay, titiz araştırma ürünü olan makaleler, geçmişten renkli bir o kadar da ibretamiz hadiseler, tarihî hakikatlerden oluşan akademik incelemeler, ilmî ve kültürel araştırma yazılarıyla dikkat çeken Yedikıta dergisinin Temmuz sayısı yine dolu dolu. Bu sayını kapak konusunda Sultan Abdulaziz’in şehit edilmesi belgelerle ele alınmış. Evliya Çelebi’nin Urfa’ya bakış açısı ve Allah’ın Urfa’ya Halil İbrahim bereketi verdiği sözüne değinilmiş. Osmanlı’nın son dönemlerinde basın uygulanan sansürden ve Türk geleneklerine göre bir padişahın nasıl yetişeceği konusundan bahsedilmiş. Afrika çöllerinden Akdeniz’e açılan kapı olan Tunus’un tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verilmiş. Osmanlıda berber olmanın önemi anlatılmış. Osmanlı Padişahı Dördüncü Sultan Murat Han’ın Bağdat’ta İmam-ı Azam Türbesini ziyaret etmeden söylediği söze dikkat çekilmiş. Tarihi eserlerin neden mahvolduğuna ve bir çok önemli konuya değinildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.