Yazdığı şiirlerle hayata tutundu

Yazdığı şiirlerle hayata tutundu

Okula gitmedi ama yazdığı şiirlerle hayata tutunduKonya'da 1,5 yaşındayken geçirdiği rahatsızlık sonucu bedensel engelli kalan 39 yaşındaki tülay genç, yazdığı şiirlerle hayata tutundu

Konya'da 1,5 yaşındayken geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüme engelli kalan 39 yaşındaki Tülay Genç, okula gitmemesine rağmen öğrendiği okuma yazmayla 500 şiir yazarak hayata tutundu.


Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde yaşayan Tülay Genç, 1,5 yaşındayken çocuk felci geçirdi ve yürüme engelli kaldı. Maddi imkanları yeterli olmadığı için okuldan da uzak kalan Genç, annesinin desteği ve kendi azmiyle okuma yazma öğrendi. 39 yaşına kadar 500 şiir yazan Genç, bir şiir kitabı çıkararak hayata tutundu.
Okula gidememe nedenini maddi imkansızlığa bağlayan Genç, "O dönemde tekerlekli sandalyem bile yoktu. Parasızlık yüzünden okula da gidemeyince kendi imkanlarımla okuma yazmayı öğrendim ve şiir yazmaya başladım. Hatta bir şiir kitabı çıkardım. Şuanda 500'ün üzerinde şiirim var. Kitabımı bir süre kendi çabamla sattım. Şiir beni yaşama bağladı. Kitabımı da bir çok sanatçıya hediye ettim" dedi.
Anne Hecer Tekeci de, "Kızım çocuk felci geçirdi, ayaklarını kullanamıyordu. Kendi azmiyle, çabasıyla okumayı yazmayı öğrendi. Şiirler yazdı ve onu kitap haline getirdi" şeklinde konuştu.


17 yaşındayken yazmaya başladığı şiirlerle hayata tutunan Genç, hayatını yürüme engelli olarak sürdürmekten rahatsız olmadığını söylerken, imkanı olursa ikinci şiir kitabını çıkarmayı arzu ettiğini belirtti.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.