Yazarlar imza gününde buluştu

Yazarlar imza gününde buluştu
Yazar Rasim Özdenören," Bir yazar istediği seviyeye gelmesi için eleştiri almalı ve bu eleştiriler doğrultusunda kendisini geliştirmelidir. İmza günleri okur ve yazarlar için büyük önem teşkil ediyor" dedi

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Belediyesi,  Türkiye Yazarlar Birliği ( TYB) ve Türk Kütüphaneciler Derneği’nin katkılarıyla Kütüphane Haftası’nda Konya’da çeşitli programlar düzenlenmeye devam ediyor. İmza gününün açılış törenine Vali Yakup Canbolat,  AK Parti Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Konya İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve çok sayıda kitapsever katıldı. Açılışta kurdele kesme töreninden sonra Konya İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Valisi Yakup Canbolat ile yazarların masalarına giderek hediye takdim etti. Daha sonra yazarlar, hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirip kitaplarını imzaladı.

YAZAR-OKUR BULUŞMASI ÖNEMLİ

Konya İlk Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen imza gününe davetli olarak katılan Yazar Rasim Özdenören, Konya'ya sık sık geldiğini ve her zaman memnun olarak ayrıldığını ifade etti. Özdenören eskiden imza günlerinin olmadığını fakat günümüzde imza günlerinin fazla olmasının bir şans olduğunu kaydetti. Yazar Özdenören, bu tip imza törenlerinin hem okuyucu hemde yazar için önemli olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Eski zamanlarda yani bizim öğrencilik dönemlerimizde kitaplarını okuduğumuz ve hayran olduğumuz yazarlarla buluşmak bizler için hayalden ibaretti. Onları birer hayalden ibaret görürdük o derece bizler için ulaşılmazlardı. Yazarlar bize bu kadar uzak olunca da yazı yazmak da bizim gözümüzde zor bir iş olarak algılanıyordu. Gün geçtikçe herşey ulaşılabilir bir hale geldi ve bu gerçekten çok güzel bir şey. Bir yazar istediği seviyeye gelmesi için eleştiri almalı ve bu eleştiriler doğrultusunda kendisini geliştirmeli, yontmalıdır. Artık okurlar sevdikleri yazarlarla çeşitli etkinlikler vesilesiyle bir araya gelebiliyor ve onlarla konuşabiliyorlar. Bu hem okur hem de yazarlar için büyük önem teşkil ediyor. Okur yazara beğendiği, anlamadığı ya da eklenmesini istediği şeyleri paylaşabiliyor." Konya'nın gerek değerleri gerekse kültürel yapısından her zaman etkilendiğini de sözlerine ekleyen Özdenören, "Konya öyle bir şehir ki, buraya geldiğim zaman kendimi hep evimde hissederim. Konya'ya geldiğimde Mevlana'yı ve Şems-i Tebrizi'yi ziyaret etmeden gitmem. Konya manevi değerlerin yoğun yaşanacağı bir yer bu sebepten kültürel faaliyetler ve etkinlikler her daim olmalıdır" ifadelerini kullandı.

İMZA GÜNLERİ, BAHAR HAVASI GİBİ

Kütüphane Haftası’nda Konya’da kendisine imza töreninde şans verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Merhaba Gazetesi köşe yazarlrından Yazar Hüzeyme Yeşim Koçak, imza törenlerinin kendisi için büyük önem arz ettiğini söyledi. Koçak, şu ifadeleri kullandı: "Burada olmaktan ve okurlarımızla buluşmaktan dolayı biz yazarlar olarak çok mutlu ve heyecanlıyız. Bu tür edebi ortamlarda okurlarla ve kitaplarla beraber olmak adeta bir bahar havası gibidir. Kitap okumak insanoğlunun kişisel gelişimini elde eden mühim etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana tecrübe ve birikim kazandırır. İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır. Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan insanoğlu olacaktır. Kendisini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Bu sebepten kitap okuma alışkanlığı genç yaşta kazanılmalı ve kazandırılmalıdır."

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.