Yazarlar Birliği’nin ney kursu

Yazarlar Birliği’nin ney kursu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, Türk kültür, sanat ve edebiyatına yönelik faaliyetlerinin yanı sıra kurslar da düzenlemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Osmanlıca kursları, Mesnevi dersleri ve ayrıca devamında karikatür kursları düzenleyen TYB Konya Şubesi, şimdi de ney kursu başlattı. TYB Konya Şubesi’nin eski Adliye yanında bulunan tarihi binasında gerçekleştirilen ney kursuna yoğun katılım oldu. Merve Altunsoy ve Fatma Nur Duran'ın verdiği ney kursunun ilki dün gerçekleşti. Her hafta Cumartesi günü 13.30-17.00 saatleri arası gerçekleştirilecek olan kurs için kayıtların devam ettiği ifade edildi.
TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Mevlana'nın beldesi Konya'da 'ney'in önemli bir yerinin olduğu belirtilerek, gelen yoğun talep üzerine bu kursların düzenlendiğini belirtti.
TYB’nin amacına uygun olduğu için kursların kendilerinden talep edildiğini anımsatan Ahmet Köseoğlu, daha önce de Osmanlıca ve karikatür kursu düzenlediklerine atıfta bulundu.
Ahmet Köseoğlu, ney nağmelerinin hoş bir sada olarak bu tarihi şehrin üzerine yayılmasını istediklerini ifade etti.
Ruhun gıdası olan neyin tarihimiz ve Mevlevilik kültüründe önemli olduğuna işaret eden Ahmet Köseoğlu, “Başta mûsiki olmak üzere özelde neyle psikolojik hastalıkların tedavisi yapılmıştır. Dönemimizde de ney üfleyerek ya da dinleyerek insanlar ruhi dinginliğe ulaşabilirler” dedi. Köseoğlu, TYB Konya Şubesi olarak Türk İslam kültürüne uygun klasik sanatlara yönelik kursları açmaya, bunlara mekan ve zaman ayırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.