Yazar Haşim Akten Eminoğlu’nu anlattı

Yazar Haşim Akten Eminoğlu’nu anlattı

Yazar Sanatçı Haşim Akten, Konya Aydınlar Ocağı’nın düzenlediği Salı Kültür Sohbetlerinde, kaleme aldığı Konya'nın ilk bilimkurgu romanı Yeşil Çağ’ı ve ilham kaynağı olan Mehmet Eminoğlu ile ilgili hatıralarını anlattı.

İl Halk Kütüphanesi salondaki konferansa “Mehmet Eminoğlu hoca sadece Konya'nın âlimi değildi, ondan Türkiye istifade etmeliydi” diyerek başlayan Akten, “Ben hocamı biyografik olarak tanımam ama kendisiyle çok özel ve önemli hatıralarım var. Gözyaşı gecelerinin temel birkaç yıldızından biriydi, birlikte çok programlar yaptık” ifadelerini kullandı.

Eminoğlu’nun Kendisine çok güzel şeyler anlattığını kaydeden Akten “Ben onun adeta hoparlörüydüm. Onun sözlerini sahneye ve radyoya taşıyordum. Bana anlattıklarının nasıl bir sanata dönüştüğünü görünce yanımda hiç ayrılmadı” diyerek konuşmasını sürdürdü. Amerikalıların Eminoğlu’nu götürmek istediklerini ifade eden Akten “Kendisini keşfetmiş ve istifade etmek istiyorlardı ama Eminoğlu birçok kişi için cazip gelebilecek bu teklifi reddedip Konya’da kalmayı tercih etti. İşte Türkiye dünya çapındaki böyle bir âlimi göremedi” diye konuştu.

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.