Yaz Okulu'nda ödüller dağıtıldı

Yaz Okulu'nda ödüller dağıtıldı

Öğrencileri Koruma Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ÖKEK-YARDER) 6. Geleneksel Yaz Okulu Ödül Töreni'ni, KTO konferans salonunda gerçekleştirdi.

Öğrencileri Koruma Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ÖKEK-YARDER) 6. Geleneksel Yaz Okulu Ödül Töreni'ni, KTO konferans salonunda gerçekleştirdi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program şiir dinletileri ve çeşitli oyunların ardından, ödül töreni ile son buldu. Açılış konuşmasını yapar ÖKEK-YARDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Canbaz, "Kısa adı ÖKEK-YARDER olan derneğimizi 2010 yılı Mayıs ayında kurulmuştur. Çocuklarımızı kötü ortam ve alışkanlıklardan uzak tutmak, onları sıcak ortamda birbirleriyle kaynaştırmak, milli, manevi ve ahlaki değerlerine bağlı yetişmelerine katkı sağlamaktır. Milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı gençler yetiştirmeyi hedef koyduk. Öğrencilerimizin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak ise derneğimizin misyonudur. Dernek olarak vizyonumuz ise Kur-an'ı indiği günkü gibi anlayıp algılayacak, O'na yeniden kulluk kitabı olarak bakacak bir nesil hazırlamak, Allah'ına her şeyden daha fazla değer veren Hz. Muhammed'i kendisine rehber edinen, Kur'an ve sünneti yaşamının her anında hisseden ve uygulayan bireyler yetiştirmektir" sözlerini kullandı.

5 VAKİT NAMAZLARINI KILAR OLDULAR

Kurslarda eğitim alan çocukların kısa sürede büyük işler başardığını dile getiren Canbaz, "Alim Çocuk Kulübü yaz okulumuzun 6 haftalık etkinlikleri sonucu, çocuklarımla birlikte Kur'an ve sünnet bilgilerini öğrenmeye çalıştık. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Çünkü arkadaşları sokakta top oynarken, vakitlerini boş şeylerle geçirirken bizim öğrencilerimiz aşırı sıcak havalarda bile yılmadan usanmadan kurslarına devam ettiler. Akranları sokakta bisiklet yarışı yaparken sizin çocuklarınız kursumuzda Kur'an'ı güzel okuma yarışı yaptılar. Çok kısa bir sürede cüzden başlayıp, tecvidli Kur'an okumak her insana nasip olmaz. İşte sizin evlatlarınız bunu başardı. Dinimizin direği olan namazın önemini anladılar. Şu anda bir çok öğrencimiz beş vakit namazlarını kılıyorlar. Bu yüzden sizlerin huzurunda onları bir kez daha tebrik ediyorum. Hocalarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.